in

Kvinna hade världens bästa comeback när en man shameade henne i sexistisk tweet

bodyshame

Att försöka vara rolig på andras bekostnad är inte något man ska satsa på att göra, och det fick en Twitter-användare verkligen lära sig. Mer

Ibland går ens humor inte riktigt hem, särskilt inte när det är andra personer man försöker göra sig rolig över. Twitter-användaren Leyton Mokgerepi postade en bild med två kvinnor bredvid varandra, som skulle representera ”tjejer jag gillar vs tjejer som gillar mig”. Tjejen till vänster som skulle visa vilka tjejer Mokgerepi gillar ser ut som det rådande idealet, smal, medan tjejen till höger som skulle representera de tjejer som gillade honom var plus size.

Tjejen till höger, modellen Lesego Legobane, was not having it och bestämde sig för att tweeta tillbaka. Ett kort och koncist, ”I don’t like you”.

Legobane berättade för BuzzFeed att hon inte sett tweeten förrän någon taggade henne i den, och hon bestämde sig för att ”han behövde veta sin plats”.

Mokgerepi verkade dock inte inse budskapet utan tweetade Legobanes foto igen, och denna gången skrev han ”Girlfriend goals”. Eh, too little, too late, va?

Dessutom uppskattade inte heller Joëlle Kayembe, modellen i det andra fotot, att hon användes för att shamea en annan kvinna.

– Det var inte en uttänkt komplimang, om det var det han försökte uppnå. Och att använda en annan kvinnas foto, mitt i det här fallet, för att body-shamea en annan är bara oförskämt och onödigt!, säger Kayembe till BuzzFeed.

Och Legobane sa det vi alla tänker.

– Jag hatar när man tror att tjocka tjejer är desperata och att vi gillar var och varannan kille bara för att vi inte har något val. Det är nonsens. Jag kan vara tjock och fortfarande vara utanför din liga.

Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR.