in

Kvinna fick skit för att hon sminkade sig på tunnelbanan – då skedde plötsligt världens bästa protest

smink tunnelbana dragare

Att tjejer ska backa varandra är självklart, och ibland gör vi det på roligare sätt än andra. Till exempel när tjejer i solidaritet står upp mot en idiotsnubbe genom att sminka sig samtidigt på tunnelbanan. Mer

Att män alltid har något att säga till oss kvinnor, även om vi inte ber om deras åsikt, eller ge oss deras oönskade råd är tyvärr vardag. Det kan gälla våra klädval, något vi säger, eller som i detta fall – ha en åsikt om att vi sminkar oss på tunnelbanan.
Yahoo Beauty skriver att en kvinna som på nyårsafton åkte tunnelbana började bättra på sitt smink (som vi alla någon gång har gjort), men mannen som var med henne sa att hennes handlingar var oacceptabla och vulgära och bad henne att sluta.

Då flera kvinnliga passagerare hörde konversationen började de, i tyst solidaritet och äkta spirit, också bättra på sitt smink. Att tjejer står upp för sig själva är sjukt viktigt, men att vi står upp för varandra är minst lika viktigt det också.

En kvinna twittrade om händelsen, och snabbt retweetades hon över 1000 gånger. Hon skrev sedan också att hon normalt sett inte brukar sminka sig på tunnelbanan med risk för att peta ut sitt öga (en väldigt rimlig anledning) men att alla kvinnorna på tunnelbanan hanterade mannens kommentar som en krigsförklaring.

Och eftersom att detta är internet började kvinnor dela med sig av sina egna erfarenheter också.

En annan smart kvinna pekade ut att smink faktiskt inte skadar eller stör NÅGON annan människa.

Girlpower och solidaritet när det är som bäst!