in

Kvinna blev sparkad efter att ha fått mens på jobbet (det här är helt otroligt!)

mens jobbet dragare

För många är det obehagligt att tänka på risken att blöda igenom sina byxor när man får mens, och det går inte över bara för att man blir äldre. Men tänk att råka ut för just det – och sedan bli sparkad för det. Mer

En kvinna i USA, Alisha Coleman, sparkades från sitt jobb efter att ha blött igenom sina byxor på jobbet vid två tillfällen. Coleman stämde sin förra arbetsgivare men fallet lades ner tidigare i år. Nu har American Civil Liberties Union (ACLU) gått in för att hjälpa Coleman att överklaga.

Enligt dokumentet som lämnats in till rätten arbetade Coleman på ett arbetstränings- och bemanningsföretag för personer med funktionshinder när hon råkade ut för två blödningar som gick igenom kläderna 2015. Vid tiden gick Coleman igenom för-klimakteriet och upplevde plötslig, kraftig mens. Efter att hon blött igenom första gången blev hon tillsagd att ”hon skulle sparkas om hon fläckade ner en till stol av plötslig mens på arbetet”. Efter att Coleman blött igenom en andra gång sparkades hon för att hon misslyckats att ”utöva hög standard av personlig hygien och upprätthålla ett rent och propert utseende i tjänst”.

– Jag äskade mitt jobb för att jag fick hjälpa människor. Varje kvinna bävar för att få mens när man inte väntar sig det, men jag trodde aldrig att jag skulle bli sparkad för det. Att bli sparkad på grund av en olycklig mens var förnedrande. Jag vill inte att någon kvinna ska behöva gå igenom det som jag har gjort, så jag slår tillbaka”, säger Coleman i ett uttalande som publicerats av ACLU.

”Det är fel och olagligt”

I första rättsfallet bestämdes det att för-klimakterie inte är ett tillstånd som skyddas i lagen om diskriminering, men Coleman och ACLU överklagar nu alltså det beslutet, skriver Hellogiggles.

– Arbetsgivare har ingen rätt att kontrollera kvinnors kroppar eller deras menscykel. Att sparka en kvinna för att hon fått mens på jobbet är kränkande och är en förolämpning för varje kvinna på arbetet. En kraftig mens är något nästan alla kvinnor kommer uppleva, särskilt när de närmar sig klimakteriet, och Alisha blev förödmjukad och sparkad för det. Det är fel och olagligt. Vi slår tillbaka, chef på Andrea Young från ACLU i ett uttalande.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss