in

Kunde du höra vilken låt som spelades i Skam-trailern? Vi har svaret (den är superkänd)

skam lat i bakgrunden veckorevyn

Efter flera månader av väntan fick vi till slut svaret på vem som blir huvudkaraktären i nästa och sista säsongen av Skam. Men tänkte du på låten som spelades i bakgrunden? Mer

I trailern som släppts får vi se en lång kedjereaktion av att karaktärerna i serien blir slagna, ramlar och drar sönder halsband. I slutet får man se att det hela började med att Sana satte krokben på Noora. En riktigt mystisk trailer med många ledtrådar som behöver grävas djupare i.

Tänkte du till exempel på låten som spelades i bakgrunden? Troligtvis kunde du inte höra vilken det var eftersom den spelades baklänges.

Men frukta icke!

Vi på Veckorevyn trixade lite med tekniken och spelade in ljudet och spelade det framlänges istället. Vilken det var? Låten som spelas i bakgrunden är ”Don’t let me be understood” av Yusuf/Cat Stevens, en cover på The Animals megahit.

Lyssna på Spotify här! 

Vad det låtvalet nu ska betyda kan vi bara spekulera i. Men eftersom låten handlar om någon som är missförstådd och trailern handlar om att Sana fäller krokben på Noora så kan vi säkert vänta oss en säsong av konflikter och missförstånd mellan Sana och de andra karaktärerna. Kanske hur en liten handling mot en person också spiller över och drabbar fler än man tänkt?

På måndag den 10 april får vi första avsnittet. Kom ihåg att NRK har spärrat personer utanför Norge från att se Skam, men det går att lösa – följ bara vår grymma guida på hur du ser Skam utanför Norge här!