in

Kritik mot sminkmärket Benefit efter att de marknadsfört att smink är viktigare än skola

benefit dragare 1

Efter en kampanj där Benefit menade att smink är viktigare än utbildning har nu företaget få utstå mycket kritik. Mer

”Skippa lektionen, inte concealer”. Så marknadsförde Benefit sin makeup, och nu har en kritikstorm riktats mot företaget eftersom de antyder att det inte är viktigt för tjejer att ha en utbildning – så länge de ser bra ut.

På en stor affisch kan man se en nyvaken tjej som fortfarande ligger kvar i sängen och ser trött ut, samtidigt som en lärare står bredvid med en massa skolböcker.

Många har kritiserat Benefit på sociala medier och har bett märket att tänka om när det kommer till kampanjen.

Skärmavbild 2017-07-05 kl. 13.25.02

Josh Key från Perth i Skottland såg reklamen när han var på väg till skolan som han börjar undervisa på efter sommaren.

– Jag blev upprörd av tanken att någon sänder ett meddelande till mina elever som uppmuntrar dem att nedvärdera deras utbildning. Ännu mer upprörd är jag över att det riktar sig till unga kvinnor och flickor, säger han till Daily Mail och fortsätter:

– Jag känner att vi konstant säger till pojkar och unga män hur viktigt det är att vara starka eller intelligenta, eller kreativa, eller välutbildade och högt kvalificerade, och på andra sidan säger vi till tjejer att de bara behöver vara fina.

Hayley Fenton, forskare inom datavetenskap, blev också arg när hon såg reklamen. Hayley, som även hon jobbar inom utbildning, säger:

– Jag blev helt förfärad av den för att vara ärlig. Du vet när man behöver kolla på något två gånger för att man kan bara inte tro det? Jag bara tänkte ”vem godkände den här kampanjen?”

När Fenton kontaktade Benefit fick hon till svar att de skulle ta till sig hennes kritik och tänka på det vid framtida kampanjer. En talesperson från Benefit säger:

– Vi förstår hur detta har kunnat tas ut ur kontext, men intentionen var aldrig att folk skulle bli upprörda och vi ångrar oss om det har gjort det. Snälla, vet att vi värderar alla nivåer av utbildning och vi ber om ursäkt att detta inte har reflekterat det.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss