in

Konstnären Sara fyller kvinnors bristningar med glitter – det är så himla fint

glitter bristningar

Sara Shakeel ville ”fylla bristningar med något fint”, och hon har verkligen lyckats. Mer

Sara Shakeel har gjort sig ett namn på Instagram för hennes fantastiska bilder, där hon lägger ihop två bilder eller motiv för att skapa en alternativ verklighet.

Men nyligen började Shakeel använda sina artistiska förmågor för att förvandla bristningar till glittriga streck. Hon har adderat guldglitter, blå galax och skinande kristaller ovanpå foton av bristningar, och resultatet är magiskt.

Shakeel har fått ett positivt gensvar från sina följare, och det är inte svårt att förstå varför. Hon tar det som samhället ser som fult eller imperfektion, och visar upp det som vacker konst.

Shakeel lärde sig själv att använda Photoshop efter att ha misslyckats i skolan under sitt sista år som tandläkarstudent. Hon var ledsen och började göra dessa collage för att få utlopp för sin kreativitet.

– Jag kommer fortfarande ihåg känslan av att göra de här glitterbristningarna och var ganska rädd för att posta dem. Jag är en Pakistan-baserad konstnär och att prata om bristningar eller göra konst av det är inte något du pratar om regelbundet, säger Shakeel till Cosmopolitan.

Shakeel berättar att målet med dessa bilder var att belysa bristningar och celluliter, och hon hoppas på att göra fler bilder till serien. Shakeel fick själv bristningar efter att ha gått upp i vikt snabbt, och hon ville genom sin konst ”fylla dem med något fint”.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

gigi hadid pren smink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss