in

Jorden kommer gå under – på grund av snö!

sno dragare

Visst att snö är fint och så, men ibland ställer den ju verkligen bara till med problem. Så att snö skulle vara anledningen till att jorden ska gå under förvånar oss knappt. Mer

Vi vet, varje år brukar det dyka upp någon ny teori om när och hur jorden ska gå under, och nu är det tydligen dags igen.

Den italienska filosofen och profeten Matteo Tafuri levde från 1492–1582 och har benämnts som Italiens Nostradamus (smeknamnet kommer från fransmannen Michel de Nostredame som också levde på 1500-talet och är mest känd för att ha skrivit profetior vilka sägs förutse framtida händelser).

Tafuri förutspådde att jordens undergång skulle ske när det snöade två dagar i rad i den Italienska staden Salento, som ligger i södra delen av landet.

Såhär skrev han:

”Salento of palm trees and mild south wind, snowy Salento but never after the touch. Two days of snow, two flashes in the sky, I know the world ends, but I do not yearn.”

Översatt på ren svenska är alltså jorden game over om det snöar i Salento i två dagar, och well, nu har det hänt. Staden har, för vad det verkar vara första gången ever, haft snöfall två dagar i rad.

La neve sul cuore, X. Chiesetta di Montevergine, Arnesano. Gennaio 2017.

Ett foto publicerat av Sara Anna Allori (@sarannallori)

??❄️? La #Puglia innevata #Salento ?❄️?? Photo by: @kenyagi

Ett foto publicerat av ?? Italia ?? (@italian_places)

Salento.. #portacesareo #salento #neve Günaydın.. Buongiorno.. #pazar #domenica

Ett foto publicerat av Ferzan Ozpetek (@ferzanozpetek)

Visst ser det nästan ut som om att undergången är nära på den sista bilden?

Om jorden faktiskt kommer att gå under inom den närmaste framtiden återstår att se, men vi håller tummarna för att Tafuri hade fel!