in

Januarikalender: en bra lucka för varje dag i januari!

januarikalender

Julkalendrar i all ära, men det är ju nu – i tråkjanuari – vi som bäst behöver en överraskning om dagen! Med VeckoRevyns januarikalender blir månaden förhoppningsvis både roligare och härligare. Mer

Denna artikel gjordes först för 2018, så därför stämmer inte dagarna. Men kontentan är densamma! 🙂

Måndag 1/1 (röd dag, nyårsdagen)

Välkommen 2018! Vi inleder med en peppande tillbakablick på året som har gått. Skriv ner fem saker som du är glad, stolt eller tacksam över från 2017!

Tisdag 2/1

Köp blommor till dig själv!

blommor

Onsdag 3/1

Ring en vän du inte har pratat med på länge. Alltså inte ett meddelande, utan ett samtal.

Torsdag 4/1

Ta en promenad i naturen. Gärna under dagtid för att få åtminstone lite ljus.

promenad

Fredag 5/1

Skriv en bucketlist! Antingen kan du skriva upp saker du vill göra i år, eller saker du vill göra i ditt liv. Du bestämmer tidsramen och antal punkter. Det viktiga är att få ner dina drömmar på papper och formulera dem.

Lördag 6/1 (röd dag, trettondagen)

Rensa i din garderob! Ta ut alla kläder och lägg dem på sängen eller golvet. Ta fram tre kassar – en för säljes, en för skänkes och en för återvinning. Kläder som du inte har använt på över ett år eller kläder som är för små kan skänkas eller säljas. Trasiga strumpor och trosor som tappat passformen kan återvinnas hos exempelvis H&M. Plagg som du är tveksam inför kan du testa att ha på dig de kommande dagarna. Känns det bra? Behåll. Annars – skänk.

Söndag 7/1

Bjud på brunch! Kolla om någon eller några vänner vill komma förbi dig på brunch. Mackor, yoghurt, bär och tända ljus gör vilken söndag som helst till en fest. Kanske är någon av vännerna intresserade av dina skänkaskläder från gårdagen?

Måndag 8/1

Klaga inte på hela dagen! Självklart ska du säga ifrån om något orätt händer, men att vädret suger och att du är trött ska du försöka undvika idag. Skriv ”klaga inte” smått på handen för att påminna dig själv. Stäm av med dig själv på kvällen. Vad det svårt? Hur påverkades ditt och andras humör, tror du?

Tisdag 9/1

Ha på dig dina finaste kläder! Låt den där favoritklänningen eller dyra toppen få hänga med ut en vanlig vardag!

klanning

Onsdag 10/1

Säg hej till en främling någon gång under dagen. Det kan vara busschauffören eller någon du möter på gatan.

Torsdag 11/1

Laga en maträtt du aldrig testat förut.

laga mat

Fredag 12/1

Spafredag! Tänd värmeljus i badrummet och ta en lång dusch eller ett varmt bad. Lägg en hårinpackning eller låt balsamet verka riktigt länge. Scrubba ansiktet och lägg en fuktgivande ansiktsmask. Smörj in varenda fantastiskt centimeter av din kropp med bodylotion efteråt och bara njut av att vara avslappnad, ren och mjuk.

Lördag 13/1

Testa något nytt på dig själv! Youtubea en superkomplicerad frisyr eller testa att sminka dig på ett sätt du aldrig har gjort förut. Kanske är idag dagen du lär dig att lägga en perfekt cut crease?

smink

Söndag 14/1

Ha på dig pyjamas hela dagen och ha en hundra procent chillsöndag.

Måndag 15/1

Direkt efter jobbet eller skolan, ta dig till ett bibliotek eller en bokhandel och låna eller köp en ny bok. Om du inte har någon som du längtat efter att läsa botanisera i nyhetshyllan eller topplistan. Ta dig sen hemåt, gör en kopp te och kliv in i en annan värld.

Tisdag 16/1

Gå upp lite tidigare än vanligt och gör en superlyxig vardagsfrukost. Sväng ihop några scones eller pressa egen apelsinjuice. Om du bor med någon, fatta vad glad hen kommer bli!

Onsdag 17/1

Gå och lägg dig tidigt. Många av oss sover för lite vilket kan påverka både humör och hälsa. Sikta på att få nio timmars sömn inatt. Med andra ord, sträckkolla inte din favoritserie ikväll.

Torsdag 18/1

Skriv ner tre saker du är riktigt bra på!

Fredag 19/1

Planera något du vill göra i sommar! En weekendresa, en roadtrip eller hyra en stuga mitt i ingenstans?

semester

Lördag 20/1

Se någonting nytt! Det behöver inte vara ett nytt land eller en ny stad, det kan vara ett kvarter i din stad som du aldrig varit i! En skogsdunge eller ett museum du aldrig har besökt. Bredda ditt närområde!

Söndag 21/1

Ta en paus från alla sociala medier, hela dagen. Alltså, stäng av internet! Om någon verkligen behöver nå dig kan hen ringa eller smsa.

Måndag 22/1

Säg tack till tre personer under dagen. En kollega eller lärare du uppskattar. Dina föräldrar, en kompis eller städaren på jobbet.

Tisdag 23/1

Finns det något språk du alltid har velat kunna? Ladda ner en språkapp, som exempelvis Duolingo, och lär dig några meningar på ett nytt språk! Tänkt vad coolt sen om du möter en fransos, då kan du bonjoura dig rakt in i ett samtal.

paris

Onsdag 24/1

Om du möter en person som ser stressad ut i kön till bussen eller i kön på mataffären idag, låt hen gå före!

Torsdag 25/1

Baka dina favoritkakor.

cupcakes

Fredag 26/1

Hur ser ditt drömboende ut? Ägna en timma åt att planera dina drömmars drömmigaste hem! Hederligt klipp och klistra eller Pinterest. Någon av idéerna eller stilarna du hittar kanske du kan använda dig av redan nu?

Lördag 27/1

Åk till ett badhus. Simma lite och basta efteråt så att du blir alldeles varm och lugn i kroppen. En annan bra sak med badhus är att man ofta ser väldigt många olika typer av kroppar, vilket kan vara bra att se för att påminna sig om att alla kroppar är unika.

Söndag 28/1

Anordna en spelkväll med ditt crew. Om du inte äger något sällskapsspel kanske du hinner svänga förbi en loppis och kolla om de har något Monopol eller Fia med knuff. Annars brukar kortlekar finnas på mataffärer och bensinmackar. Kanske har du kvar några av fredagsbakets kakor som du kan bjuda vännerna på?

Måndag 29/1

I slutet av dagen: skriv ner tre grejer du är tacksam för. Det kan vara både stora saker och mindre grejer.

Tisdag 30/1

Lär dig något nytt! Gå in på sajten Ted.com och botanisera bland fantastiska talare och föredrag. Vi lovar att du kommer att hitta något som engagerar dig.

Onsdag 31/1

Boka in något att göra i februari. En konsert, ett museibesök, en middag eller en lyxig fika med en kompis. Det är viktigt att ha saker att se fram emot!