in

Hyllade videon som visar hur det ser ut när vi tjejer tränar – på riktigt

thisgirlcan

Nej, träning på riktigt är inte som det oftast framställs i reklamer eller i sociala medier. Blod, svett och tårar – det är så här det ser ut, även när man är tjej! (Borde vara helt solklart, men tyvärr är det ju inte det… )

Mer

Brittiska Sport England, en statlig organisation som jobbar för att få britterna att bli mer fysiskt aktiva, ligger bakom videon ”This Girl Can”. Tanken är att inspirera kvinnor till att röra sig mer, oavsett storlek, förmåga eller tidigare erfarenhet.

Kampanjen blev till efter att en undersökning visat att hela 75 procent av brittiska kvinnor skulle vilja bli mer aktiva, men att osäkerhet är ett av de största hindren.

— Problem som tid och pengar var vanligt, men det vanligaste var rädslan för att bli dömd. Oron för att vara fel storlek, inte vältränad nog, och inte tillräcklig bra kom upp igen och igen, säger Sport Englands VD Jennie Price.

— I den här videon vill vi visa hur det verkligen ser ut när kvinnor idrottar. De finns kvinnor i alla former, i alla storlekar och på alla olika nivåer.

Kampanjen har blivit en riktig viral snackis och videon har redan setts över 4 miljoner gånger. 


1