in

Hon har inte rakat sig på ett år – och vi känner verkligen igen oss i hennes anledning

morgan dragare

Fitnessbloggaren Morgan Mikena började raka sig i mellanstadiet när hon blev retad för håret på sina ben. Nu har hon inte rakat sig på ett år. Mer

Förra året bestämde sig fitnessbloggaren Morgan Mikena, 20, för att sluta raka sina ben och armhålor. Nu har en video där hon berättar om beslutet blivit viral.

Morgan berättar att hon var runt elva år när klasskompisar började reta henne för att hon hade hår på benen, vilket gjorde att hon blev väldigt självmedveten om det och genast ville lära sig hur man rakar benen. Men för ett år sedan fick hon alltså nog och bestämde sig för att sluta raka sig.

Nu vill hon uppmuntra fler personer att också sluta raka sig, om det är något de vill såklart.

– Jag försöker inte få hela mänskligheten att sluta raka sina armhålor och sina ben… Jag vill bara inspirera andra. Vad funkar för dig? Vad känner du dig mest bekväm med?, säger Morgan i videon.

Hon berättar som sagt att hon blev retad för att hon hade hår på benen, men säger också att det finns mer i livet än hur kroppen ser ut.

– Det finns mer än utseende. Jag vill bara känna mig bekväm i mig själv.

Morgan berättade för sajten Vice att hennes val av att sluta raka sig mest grundade sig i hur jobbigt och besvärligt det var att behöva raka sig jämt, men att det också berodde på att hon ville stå emot kulturella skönhetsnormer.

– Det känns som om det är en akt av underkastelse att raka sig i den mansdominerande kulturen vi lever i. Jag vill medvetet göra egna val, val som tjänar mitt syfte. Att raka mina ben får mig att känna mig maktlös, säger Morgan.

Och rådet hon har till andra människor? SÅ grymt.

– Jag vill bara att ni ska veta att självförtroende är eran superkraft. Du kan vara immun mot kritik genom att vara orädd. Jobba på acceptans, för andra och för dig själv.

[adSpace placement=”auto”]

Se hela Morgans video här nedan.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss