in

Herrlandslaget i handboll har sänkt sin lön – för att damlandslaget ska få lika mycket

istock 466034363 scaled
Hand about to throw a handball in to a handball goal

Herrlandslaget och damlandslaget i handboll får nu lika mycket i ersättning – efter att herrarna sänkt sin! Mer

Från i år får spelarna i dam- och herrlandslagen i handboll lika mycket i ersättning för medaljbonus, kvalbonus och dagersättning.

Den sista utjämningen har skett i år, men redan för två år sedan gick herrlandslaget med på att sänka sin dagersättning så att damerna skulle kunna få sin höjd – och därmed lika mycket, skriver Sportbladet. Ersättningen är 700 kronor om dagen för alla som är med i landslaget.

– Det var en del av vår Vision 2017, att vi skulle jämställa damerna och herrarna. Nu är vi ikapp och alla ersättningar är på kronan lika stora, säger landslagschefen Lasse Tjernberg till Sportbladet.

Tobias Karlsson, som var lagkapten för herrarna när det nuvarande avtalet slöts säger så här till Sportbladet:

– Vi gjorde inte det i PR-syfte för att plocka några poänger utan för att det var självklart eftersom vi gör exakt samma saker på en samling, oavsett om det är damer eller herrar, säger Karlsson.

Kvalbonusen ligger på 40 000 kronor per spelare, för att man kvalat in i ett mästerskap. I guldbonus får spelarna cirka 110 000 kronor, silver ger 75 000 kronor och brons 50 000 kronor.

Handbolls-VM pågår just nu för fullt. Klockan 18 idag, tisdag, möter våra svenska damer Tjeckien. HEJA HEJA!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

gigi hadid pren smink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss