in

Hemma hos Emma Melin: ”Jag har alltid drömt om hus”

Emma Melin hemma hos
Emma Melin

Enhetlig färgskala, gigantiska fönster och lyx blandat med budget. Vi kikar in hos VeckoRevyns inredningsprofil Emma Melin. Mer

I det natursköna och lugna området Länna, söder om Stockholm, har VeckoRevyns inredningsprofil Emma Melin, 28 år, tillsammans med sin man Maximilian, 29 år, nyss flyttat in i sitt första hus. Paret har under sina tio år tillsammans bott i fem lägenheter som alla har renoverats på något sätt. Nu har de brutit mönstret och köpt ett helt nyproducerat hus.

– Jag har alltid drömt om att en dag få köpa mitt eget hus. Maximilian har inte alltid varit lika övertygad, berättar Emma.

emma bebis
Taklampa, Confident living. Soffa, Ikea. Matta, The sofa store. TV-bänk, Ikea. Tavlor, Desenio och Dear Sam. Soffbord, Gubi. Kuddar, H&M Home och Chhatwal & Johnson. Väggfärg, NCS 1502-y från Jotun, Happy homes.

Närheten till stan och smidigheten med lägenhet har gjort att Emma fått vänta och låta det här med hus sjunka in hos Maximilian.

– Egentligen är det lite intressant då Maximilian älskar fiske, svampplockning och allt som har med naturen att göra, så han borde ju älska tanken med hus utanför stan.

När det stod klart att Emma och Maximilian väntar en liten bebis i början på nästa år ändrades Maximilians värderingar ganska snabbt och Emma var inte sen med att börja uppdatera Hemnet-appen varje dag. Det skulle köpas hus! Ett par veckor senare satt de hos mäklaren och huset var deras.

– Det går undan i svängarna när jag är i farten. Det har det alltid gjort.

Och efter ett par veckor i nya huset var även Maximilian helt såld.

– Jag vet inte hur många gånger om dagen som vi båda går runt och säger ”Är det här vårt?” ”Ska vi bo här nu?”.

badrum
Pall, House doctor. Handduk, H&M Home. Korg, Ellos. Tvål & lotion, Merak.i

I hallen möts man direkt av gråbeigea väggar som löper vidare ut i det stora och öppna vardagsrummet. Här finns det gott om plats för både soffa och ett stort matbord. På entréplanet ligger även köket som går i grått, trä och marmor. Här finns även ett badrum helt täckt i marmor och en tvättstuga.

Våga sätta färg på väggarna

I huset finns inga av de vitmålade original-väggarna kvar. Nu går alla rum istället åt en gråbeige färg.

– Personligen älskar jag att sätta färg på väggarna. Jag har fått många ifrågasättande blickar när jag sagt att vi ska måla om alla precis nymålade väggarna i huset. Vitt är superfräscht, men jag älskar kontrasterna som blir när man sätter lite färg på väggarna. Jag har valt att hålla mig till väldigt dova, naturnära och ljusa färger för att behålla ljuset i huset, berättar Emma.

koksbord
Matbord, Hay. Stolar, Ton. Skänk, Ikea. Lampa, Flos. Ljusstakar, H&M Home.

I vardagsrummet finns Emmas nya favoritsak i huset, nämligen taklampan från Petite friture.

– Vår taklampa från Flos som nu hänger över köksbordet har fått en konkurrent. Den här lampan blev jag kär i vid första ögonkastet och den är ju som gjord för vårt vardagsrum.

Emma menar på att kombinationen av dyrare design och lite mer budgetvänliga möbler skapar en bra balans i hemmet.

– Jag älskar blandningen av en Ikea-möbel och en designlampa. Det skapar personlighet och kontraster i rummet.

skank 1
Spegel, House doctor. Vas, H&M Home. Apa i trä, Kay Bojesen. New York-tavla, Artilleriet. Skulptur-ansikte, liten butik I Sundbyberg.

Det Emma och Maximilian verkligen föll för i huset var de stora öppna sällskapsytorna och de gigantiska fönstren som tillåter ljusinsläpp året om. Om man vill ha ett ljust och öppet hem har Emma tips.

– Ett bra knep är att inte övermöblera. Ofta kan du plocka bort mer än du tror. Satsa på snygg och mycket förvaring utmed väggarna som du sedan kan piffa upp med dekorationer så att förvaringsmöbeln blir en del av inredningen. På så sätt skapar du även mycket plats för att få undan saker som annars ofta gärna ligger framme.

sovrum
Linnelakan, H&M Home. Sängbord, Ikea. Taklampa, Artilleriet. Överkast, Linum design. Väggfärg, Comfort Grey från Jotun Lady 2019.

På övervåningen finns ytterligare ett vardagsrum, ett till badrum och tre sovrum. I ett av sovrummen står spjälsängen och väntar på att deras lilla bebis ska äntra världen. Emmas och Maximilians sovrum är inte helt färdigt än, men om man är sugen på att skapa ett mysigare sovrum hemma berättar Emma att knepet är att jobba med textilier.

– Lägg en matta under sängen, häng upp gardiner från golv till tak, komplettera med några extra kuddar, överkast och kanske även en mysig filt. Något mer som kan ge mjukhet i sovrummet är att välja en lampa gjord av textil istället för stål. Och glöm inte att få in lite grönska också, det skapar extra lugn i sovrummet, avslutar Emma.

emma

EMMA MELIN
ÅLDER: 28 år.
BOR: I ett nybyggt parhus med sin man Maximilian i Länna, söder om Stockholm
GÖR: Inredningsstylist, influencer och fotograf.
GILLAR: Umgås med familj och vänner, kanelbullar och fixa i hemmet.
INSTAGRAM: @emmamelins