in

Hela Instagram trånar efter tatuerarens skapelser: ”Det ligger en feministisk tanke bakom”

tatuering

Han är anonym, har tiotusentals följare på Instagram och gör de mest speciella och vackra tatueringar du kommer att se idag. Träffa P, tatueraren som tagit Instagram med storm! Mer

Tatueraren som fått hela Instagram att tråna efter nya, nätta skapelser är anonym och vi vet inget annat än att han är baserad i Malmö. Med sina dryga 68 000 följare är väntelistan fullbokad för @pokeeeeeeeoh och vi förstår varför – hans tatueringar är unika och varenda av dem bär på en speciell känsla eller budskap.

Ett kännetecken för många av ”P:s” (som han kallar sig) tatueringar är en avsaknad av linjer och konturer. Tatueraren hyllar ofta kvinnan och kvinnokroppen i sina skapelser, men leker även med de förväntningar som finns kring hur en tatuering ska se ut.

– Mina tatueringar är väldigt uttrycksfulla i sin stil eftersom jag inte är en tränad konstnär. Jag ritar sådant som är ”jag”. Till exempel är mina tatueringar ofta ironiska men många bär även på feministiska uttryck vilket är något jag står för som person, säger P.

Ett annat av tatuerarens signum är stilfulla skapelser på oväntade platser.

[adSpace placement=”auto”]

– Att snabbt har samlat så många följare på Instagram ger mig möjligheten att uttrycka mina åsikter till stora grupper av människor, vilket är väldigt kul, säger P.

Det seriösa varvas med lättsam komik i P:s tatueringar. Vi älskar dessa exempel:

Flödet av tatueringsbilder blandar även texter och politiska budskap:

[adSpace placement=”auto”]

Du är anonym på din Instagram, men vi vet att du är en man…
– Ja, jag är en vit man i sena 20-årsåldern som är baserad i min salong i Malmö. Eftersom jag ofta uttrycker feministiska åsikter tror folk automatiskt att jag är kvinna. Jag har fått hemska kommentarer som ”gå tillbaka till köket din mjölkmaskin” vilket har förstärkt min uppfattning om hur man bemöts som frispråkig, feministisk kvinna. Det är tragiskt. En av anledningarna till att jag är anonym är för att jag vill lägga fokus på problemen jag belyser, inte på mig som person.

Man kan inte göra annat än att älska P:s tatueringar, och även att han står upp för dessa viktiga frågor. Är du sugen på en tatuering? I slutet av varje månad lägger han upp lediga tider på sin Instagram @pokeeeeeeeoh och boka tid gör man genom privat meddelande.

Som avslut delar vi med oss av P:s sjukt corky illustrationer som syns i flödet. Typ en Donald Trump som blir bajsad i munnen…

Tatuerings-inspo med ett gott skratt är vad detta konto erbjuder helt enkelt!