in

Haters gonna hate – nu kommer ”ogilla”-knappen till Facebook

dragare thumbsdown veckis
Bildkälla: weheartit.com

Hur ofta har vi inte saknat den? När en vän berättar något sorgligt eller när en artikel gör oss riktigt arga. Nu är det snart möjligt att klicka ”?” på Facebook igen. Mer

Uppdatering: Nu har det framkommit att det troligtvis inte alls blir just en ”ogilla”-knapp som är lösningen på problemet. Zuckerberg påpekar än en gång att han inte vill bygga ett comuunity som bygger på för-/emot-röstning. Det spekuleras istället om ifall det är en ”sorry”-knapp som är på gång. Här är hela klippet på allt Mark faktiskt sade:

 

[adSpace placement=”auto”]

Originalartikel: Knappen har redan funnits en gång i tiden nämligen, men togs bort från Facebook 2008. Sedan dess har vd:n Mark Zuckerberg alltid hävdat att knappen inte kommer att komma tillbaka – tills nu.

– Jag tror att personer har frågat efter den här knappen i flera år. I dag är en särskild dag eftersom jag i dag kan avslöja att vi jobbar på den, sade Mark i ett uttalande på tisdagen, skriver CNBC.

Facebook har tidigare ogillat just ogilla-knappen för att risken finns att personer kommer att sprida negativitet på sajten. Till exempel menar företaget att det känns obehagligt att man kan ”ogilla” någons profilbild. Men nu menar man ändå att en ”ogilla”-knapp behövs för att kunna visa sympati, till exempel om någon gör slut eller berättar att hen blivit av med jobbet.

Vad tycker du? Like eller dislike? 😉

 

Vill du se mer sånt här? Kom ihåg att följa Veckorevyn på Facebook.

Hannah_byline_veckorevyn3