in

Harry Potters hyllning till sin döde lärare – läs Daniel Radcliffes ord efter ”Snapes” död här

harry snape

Hyllningarna strömmar in efter nyheten om Alan Rickmans död spridits över världen. Många påverkades av hans roller och det är just i rollen som ”Professor Snape” som fick honom att dyka rakt in i hjärtat på oss. Nu har Harry Potter, alltså Daniel Radcliffe skrivit om sin väns bortgång – och det är så fint. Mer

På sin Google + sida skriver Daniel Radcliffe om sorgen efter sin vän och kollega Alan Rickmans död.

”Alan Rickman var utan tvekan en av de största skådespelarna som jag någonsin kommer att få jobba med. Han är även en av de mest lojala och stöttande personer som jag någonsin har träffat i filmindustrin. Han uppmuntrade mig både på inspelningsplatsen och under åren efter Harry Potter. Jag är rätt så säker på att han kom och tittade på allt som jag gjorde på scen både i London och New York. Det var ingenting som han hade behövt göra. Jag vet andra personer som har varit vänner med honom mycket längre än vad jag har och de har alla sagt att ”om du ringer Alan spelar det ingen roll var i världen som han befinner sig eller hur upptagen han är, han hör alltid av sig inom ett dygn”.

Folk skapar sig en uppfattning om skådespelare baserat på rollerna som de spelar så det kanske förvånar vissa personer att veta att han var motsatsen till de stränga (eller fullständigt obehagliga) rollerna som han spelade. Alan var väldigt snäll, generös, han underskattade sig själv och var väldigt rolig.

[adSpace placement=”auto”]

Som skådespelare var han en av de första vuxna på Potter-inspelningen som behandlade mig som en jämlike mer än ett barn. Att få arbeta med honom vid en så formbar ålder var otroligt viktigt och jag kommer föra vidare det han har lärt mig för resten av mitt liv och min karriär. Inspelningsplatser och teaterscener är alla mycket fattigare efter att ha förlorat en fantastisk man och skådespelare.”

Läs Daniel Radcliffes ord här.

Även Alans andra kollegor från Harry Potter har skrivit om vad han betydde för dem.

Emma Watson som spelar Hermione Granger.

Skärmavbild 2016-01-14 kl. 17.34.22

Oliver Phelps som spelar George Weasley.

Skärmavbild 2016-01-14 kl. 17.24.51

James Phelps som spelar Fred Weasley.

Skärmavbild 2016-01-14 kl. 17.24.59

[adSpace placement=”auto”]

Warwick Davis som spelar Filius Flitwick.

Skärmavbild 2016-01-14 kl. 17.25.07

Även författaren J.K Rowling har skrivit om Alan på sin Twitter-sida.

Skärmavbild 2016-01-14 kl. 17.25.34 Skärmavbild 2016-01-14 kl. 17.25.41

Alan Rickman blev 69 år gammal. Vila i frid.

Vill du se mer sådant här? Följ Veckorevyn på Facebook, så missar du inget!