in

Här listar Isabel 50 saker man INTE ska säga till en stressad eller utbränd person

isabel

För två år sedan drabbades tv-profilen Isabel Boltenstern av utmattningsdepression. Nu har hon gjort klippet ”50 saker man inte ska säga till en stressad eller utbränd person”. En video alla borde se. Mer

Den här artikeln publicerades första gången i april 2016.

2014 drabbades, då 23-åriga, tv-profilen och sportreportern Isabel Boltenstern av utmattningsdepression. I ett långt inlägg på sin blogg skrev hon om hur drivkraften för jobbet hade fått henne att gå in i väggen och om ”problemet med att gilla sitt jobb för mycket”.

Som 22-åring fick hon sitt drömjobb: att bevaka OS i Sotji. Det var via ett klipp som Isabel hade lagt upp på youtube – ”20 saker tjejer får höra när de jobbar med sport” – som Viasat hittade henne och erbjöd henne ett jobb som sportreporter.

Och Isabel har fortsatt att vlogga sedan dess. I förrgår la hon upp klippet ”50 saker man inte ska säga till en stressad eller utbränd person” och i dessa tider, när fler och fler sjukskrivs för utmattningssyndrom, är det viktigt att lyssna på sin egen kropp, och lyssna på de som drabbats och lära av dem. Isabel säger att kommentarerna hon listar i videon kan komma från kollegor, vänner, föräldrar – eller till och med läkare. Och! De är självupplevda…
[adSpace]
Kolla på klippet här, förhoppningsvis kan Isabel få några personer att tänka till ett extra varv innan de kommenterar en utbränd persons situation: