in

Här är topp-orden du ska använda för att få igång konversationen i dejtingappen

ord dragare

Att skicka iväg det första meddelandet till sin match på en dejtingapp är lättare sagt än gjort. Men här är orden som verkligen får igång konversationen. Mer

”Hej, hur är läget?”, kanske inte är det mest spännande man kan skriva. Men någon variant av det är nog ändå relativt vanligt att man börjar en konversation med på en dejtingapp. Vad ska man annars skriva liksom?

Som tur är har dejtingappen Plenty of Fish, med över 100 miljoner användare världen över, tagit reda på topp-orden som får igång en konversation mellan dig och personen du matchat med. Företaget kollade på tusentals konversationer för att komma fram till vilka de mest använda orden i det första meddelandet var. Och surprise, surprise (not) så var de mest aggressiva öppningsreplikerna ingen hit. Däremot är det bra att visa intresse.

Då Plenty of Fish inte är ett svenskt företag är det engelska ord, men vi gissar på att det bara är att översätta och köra igång med att skriva!

Tio-i-topp för kvinnor:

 1. Nice
 2. Love
 3. Handsome
 4. Great
 5. Smile
 6. Beautiful
 7. Cute
 8. Interested
 9. Chat
 10. Meet

Tio-i-topp för män:

 1. Beautiful
 2. Love
 3. Nice
 4. Gorgeous
 5. Pretty
 6. Sexy
 7. Today
 8. Great
 9. Smile
 10. Interested

Män hade störst framgångar med att starta en konversation när de skrev en komplimang i det första meddelandet. Plenty of Fish kom fram till att 20 procent att killar som hade ordet ”beautiful” med i första meddelandet fick svar.

”Nice” och ”love” kom in på båda listorna i topp fem, så de orden kanske man ska lägga på minnet lite extra. Du kanske inte ska slänga dig runt med ett ”jag älskar dig” men du kan däremot skriva att ”du älskar platsen hen är på i tredje bilden”. Då är det lätt att fortsätta på konversationen sen.

Ordet ”interested” är också ett bra ord att ta med dig in i dejtingapps-världen.

– Om jag fick ett meddelande från en kille där han skrev ”hej”, skulle jag anta att han skriver ”hej” till alla. Jag vill inte tro att du skickar iväg samma sak till alla tjejer. Jag vill veta att du har tittat på min profil, att du såg en bild på mig där jag sprang eller en bild på mig på stranden, och att du är intresserad av att lära känna mig bättre, berättar Tinders sociolog Jess Carbino för Bustle.

Nästa gång du hänger på en dejtingapp – kolla om du kan få igång konversationerna bättre med något av dessa ord!