in

Här är remaken av Spice Girls ”Wannabe” som ALLA snackar om (så viktigt!)

spice girls wannabe remake

Vi trodde att Spice Girls Wannabe-video inte kunde bli bättre, men tji fick vi! I en ny version som nu har tagit världen med storm används girlpower-hiten för att lyfta frågor kring ojämställdhet. Mer

Remaken av Wannabe-videon är ett resultat av projektet ”Project Everyone”. Det är startat av filmskaparen Richard Curtis och syftar till att sprida kunskap kring de globala mål som FN satt upp under namnet ”The Global Goals”.

spice girls remake fn

I september ska en rad världsledare träffas igen och då kommer ”Project Everyone” att sprida sitt budskap: att frågor som rör flickor och kvinnor måste prioriteras.

På sin hemsida skriver de:

”Flickor och kvinnor påverkas oproportionerligt av de utmaningar som finns och de är nyckeln till att bygga motståndskraftiga samhällen som uthärdar allt.
Det är därför vi måste försäkra oss om att världens ledare och FN:s generalsekreterare lyssnar till flickors och kvinnors röster och sätter de först i policys och planer.”

Hyllas av Victoria Beckham

I Spice Girls-videon fladdrar det förbi flera budskap som har med jämställdhet att göra samtidigt som ”I tell you what I want, what I really really want” ekar.

Videon har på bara en dag fått över 100 000 visningar på Youtube och fått enorm spridning i andra sociala kanaler.

Självaste Victoria Beckham är en av alla de som hyllat initiativet.

– Jag tycker att den här filmen är en underbar idé. Hur fantastiskt är det inte att arvet från Spice Girls girlpower 20 år senare används för att uppmuntra och stärka en helt ny generation? säger stjärnan till The Guardian.

Vi är inte förvånade över att hon gillar remaken, den är nämligen helt sjukt bra! Se själv:

Genom att använda hashtagen #WhatIReallyReallyWant kan du engagera dig i kampanjen. Ta en bild på dig själv med en skylt där det står vad just du tycker är den viktigaste frågan för flickor och kvinnor!