in

Här är Marabous nya chokladsort

marabou oreo filled

Mjölkchoklad + Oreos = sant. Nu släpper Marabou sin nya chokladkaka och den är riktigt maffig. Vi på redaktionen har fått provsmaka den! Mer

Nu är det återigen dags för en ny chokladsort att ta plats i godishyllorna. Idag släpper nämligen Marabou sin nya smak, ”Marabou Oreo filled”. Till skillnad från förra Oreo-varianten som Marabou lanserade har den här chokladen hela Oreo-kakor i sig och inte bara smulor. Chokladkakan som kommer bli den största i Marabous historia är på 320 gram och beskrivs av företaget själva som ett lager Oreokex inuti en massiv mjölkchokladkaka.

Från och med 7 april finns chokladen att köpa på ”Hemmakväll” och under vecka 20 kommer den till övriga butiker.

Vi på redaktionen har fått möjlighet att testa Marabou Oreo filled och the verdict goes:

Chefred-Karro: ”Nästan lika perfekt som Marabou Daim Saltlakrits. Enda minuset är att man inte orkar äta så mycket av den…”
Betyg: ????

Red-Emelie: ”Som Oreo-fantast kan man inte göra annat än att tycka om den här chokladnyheten. Den är krispig, mjuk och krämig, men väldigt mastig”.
Betyg:????

AD-Linda: ”Den smakar inte så mycket Oreos som jag hade hoppats och den är rätt söt, så för mig räcker det med tre bitar för att jag ska vara nöjd.”
Betyg:???

Reporter-Lisa: ”Betydligt bättre än den tidigare varianten av Oreos som Marabou lanserat. Dock är den långt ifrån favoriten Salta mandlar.”
Betyg: ???

Webbred-Linnea: ”Jättegod verkligen, men SÅ otroligt mäktig. En rad och du gör inte så mycket mer liksom.”
Betyg: ???

Vill ni se oss provsmaka den – följ VeckoRevyn på Snapchat! ?

Oreos – världens bäst säljande kex

Oreos har varit en favorit hos många i flera år och tycks ha exploderat den senaste tiden när Oreos dyker upp i både glassdiskarna och i kreativa bakrecept. Oreos beskrivs som ett dubbelt chokladkex med vaniljfyllning och är, enligt Wikipedia, det bäst säljande kexet i världen.

I New York finns en gata som kallas för Oreo Way. Den ligger på 9th Avenue, mellan 15:e och 16:e gatan på samma plats som den första Nabisco-fabriken låg. Där tillverkades det första Oreo-kexet 1912.

Det finns olika teorier om hur Oreo fick sitt namn, men inte ens tillverkaren vet vad som är sant.