in

Här är Instagrams nya uppdatering – blir kopia av Snapchat

instagram stories

I takt med att Snapchat växer och blir det självklara valet för många unga är det inte konstigt att andra inspireras av funktionerna. Ett av de sociala medier som nu går all in på att bli en Snapchat-kopia är Instagram. Mer

Under tisdagen lanserade Instagram en nyhet: ”Instagram Stories”. En ny funktion som gör att man kan ta bilder och spela in videos, fixa till dem med filter, texter och olika emojis och därefter lägga dem efter varandra i en så kallad ”story”. Känner ni igen fenomenet?

Japp, en riktig Snapchat-kopia. Dessutom ligger Instagram Stories kvar på din Instagram-profil i 24 timmar, precis som på Snapchat alltså.

Se alla nya funktioner

På sin hemsida skriver Instagram att kommentarer som görs på Instagram Stories bara kommer att vara synliga för den som storyn tillhör. Man kommer också kunna välja en eller flera delar av sin egen story och posta dem i sitt vanliga Instagram-flöde.

För bara några månader sedan gjorde Instagram också en uppdatering som gjorde det möjligt att ladda upp 60 sekunder långa videos samt klippa ihop egna från material man har i telefonen.

Instagram är numera långt ifrån en plattform som bara handlar om att posta fina bilder.

Vissa användare har redan fått Instagram Stories, medan andra kommer att få det under de kommande veckorna.

Alla nya funktioner går att se här:

Introducing Instagram Stories from Instagram on Vimeo.

Veckorevyn_App_balk