in ,

Här är Instagram-uppdateringen vi längtat efter (äääääntligen!)

instagram längre filmer klipp video

Hur irriterande är det inte att man på Instagram bara har kunnat posta extremt korta videoklipp? Sjukt frustrerande! Men nu blir det ändring på det, hallelujah! Mer

Sedan Instagram gjorde det möjligt för sina användare att ladda upp videos i sina flöden har många, många användare tagit vara på det. Enligt Instagram har tittandet på videos på plattformen ökat med 40 procent de senaste sex månaderna.

Fram till nu har man bara kunnat lägga upp 15 sekunder långa klipp, vilket ofta och för många har kännts ganska kort. Men nu ändras det!

I och med senaste uppdateringen som släpps i dag, onsdag, ska man kunna ladda upp en minut långa klipp. Något som Instagram menar kommer leda till att ännu fler laddar upp och tittar på videos på plattformen.

Först ut att få testa det nya 60 sekunders-formatet var Selena Gomez, som med sina 72 miljoner följare är en av Instagrams största stjärnor.

So insta has 60 sec vids now… also new stuff ?

Ett filmklipp publicerat av Selena Gomez (@selenagomez)

Uppdateringen finns tillgänglig för både iOS och Android

Men det finns fler glada överraskningar. Förutom att förlänga videotiden så kommer Instagram också göra det möjligt att klippa ihop videos från olika kortare klipp som finns i telefonens kamerarulle. Hur bra? SÅ bra.

[adSpace]

Man kommer alltså kunna klippa ihop snuttar från sin semester, middag eller tjejhäng och göra en 60 sekunder lång video av det! Än så länge kommer detta dock bara vara tillgängligt för iOS-användare och kommer att rullas ut lite i taget.

Instagram hoppas också att förändringarna kommer att leda till att användare i mindre utsträckning söker sig till tjänster som Snapchat och Youtube.

Vi säger bara: hallelujah!