in

Här är det rätta sättet att ta hand om dina bh:ar – steg för steg

bra 3

Utbudet av bh:ar är enormt men att hitta rätt bland storlek, färg och form i djungeln är inte alltid det lättaste. När du väl hittat din favorit vill du ju därför ta hand om den! En favorit-bh som tappar formen är som känt inte kul, följ dessa råd för att undvika det. Mer

Tvätta bh:n efter ungefär var 7:e användning

Vissa påstår att bh:ar ska tvättas efter varje gång man använt dem, men det är helt onödigt (om de inte luktar äckligt förstås). För mycket tvättande kan – som känt – förstöra både bh:ns material, elasticitet och form. Om du har flera bh:ar så rotera mellan att använda dem för att på så sätt tvätta din favvo mer sällan.

Tvätta bh:n för hand

Vill man att bh:n ska hålla i längden är tvättmaskin ett big no-no. Det är faktiskt inte så jobbigt att tvätta den som man tror: fyll upp en balja (eller handfat) med ljummet vatten, cirka 30 grader, och häll i såpa. Gnugga bh:n ett par gånger, men var inte för hårdhänt. Voilà, klart!

Psst… Väljer du att köra tvättmaskinen ändå så tänk på att använda en tvättpåse och tvätta på lägsta varvtal och temperatur. Knäpp alla spännen så att inte bh:n fastnar i något.

Washing Bra

Torktumla aldrig!

Ett ännu större no-no är torktumlaren. Vill du synda och använda tvättmaskinen then do it, men inte torktumlaren. Lägg ut bh:n och låt den lufttorka för att undvika att förstöra den.

Förvara bh:arna på detta vis

Så sparar du både på garderobsutrymmet och bh:ns form!

BH

 

Och vill du köra PRO-level…

Så häng upp bh:arna som i butik:

BH

 

Det var det! Nu är det bara att njuta av dina bh:ar ’til the end of time!

underwear

Du kanske vill läsa det här också:

9 sätt att upptäcka om du har fel storlek på din bh (nästan alla har det!)

Så här enkelt förvandlar du din bh till en ”backless bra”

VeckoRevyns stora bh–guide!