in

Här är den nya uppdateringen i Pokémon Go som vi alla har längtat efter

Lätt sätt att hitta pokémons i Pokémon Go

Spelet Pokémon Go har utan tvekan varit sommarens stora nyhet i spelvärlden. Nyligen släpptes en uppdatering som bland annat ändrar Nearby-fältet så att det blir lättare att veta exakt var du kan hitta specifika pokémons. Mer

Om du inte har levt under en sten denna sommar har du hört talas om Pokémon Go – mobilspelet där du samlar låtsasdjur, tränar dem och tävlar med dem i gym. Vi har tidigare skrivit om hur du spelar Pokémon Go och användbara tips och tricks till spelet.

Nyligen släpptes en ny uppdatering till Pokémon Go, version 1.3.0:
Tack vare nya Pokémon Go-uppdateringen kan du få reda på exakt var dina pokémons finns
Bildkälla.

Förutom att mindre text-grejer och småbuggar är fixade finns det några riktigt spännande nyheter i uppdateringen. Här är våra 3 favoriter:

1. Du kan ändra ditt användarnamn! (Men bara en gång, så välj väl).

2. Tidigare när man kastade en pokéboll stod det bara ”Nice”, ”Great” eller ”Excellent”, men du fick ingenting för det. Nu ska ett bra kast ge mer XP, alltså Experience Points! Så nu lönar det sig äntligen att kasta riktigt bra bollar.

3. Den allra mest spännande nyheten är att att Niantic har börjat experimentera med Nearby-fältet, alltså det lilla fältet i nedre högra hörnet som visar vilka Pokémons som är i närheten av dig.

Nu heter funktionen i Pokémon Go ”Sightings”, och ser ut såhär:

Lättare att hitta pokémons med den nya uppdateringen!

Användaren Toki767 postade en väldigt spännande bild på forumet Neogaf som visar att hen kan se exakt vilka pokémons som befinner sig vid vilka pokéstops!
Så bra är den nya uppdateringen i Pokémon Go
Som ni ser har spelaren både Nearby och nya Sightings, men Nearby-funktionen ser oändligt mycket bättre ut än tidigare. Det verkar alltså gå att se exakt vid vilka pokestops som Krabby, Clefairy, Zubat och alla de andra pokémonarna befinner sig istället för att mer eller mindre gissa sig till det.

Såhär ser det ut när Toki767 spelar Pokémon Go med den nya uppdateringen:

När jag uppdaterade appen imorse fick jag däremot inte tillgång till det här supersmarta systemet, utan bara till nya Sightings. Förhoppningsvis kommer den här funktionen att släppas till alla inom kort! *längtar*

Om du fortfarande inte har laddat hem Pokémon Go kan du läsa den här spelguiden – 29 tips till Pokémon Go – Hur spelar man Pokémon Go? Guide för nybörjaren – för att komma igång!