in

Här är de mest instagrammade semesterställena i världen

resa dragare

Instagram är numer en del av mångas vardag, och om man hittar på något extra roligt eller är på resa är det nästa självklart att man postar en fin bild på Insta. Men vilka är de mest Instagrammade semesterställena? Vi vet! Mer

Om man kollar sitt flöde på Instagram är det nästan säkert att man ser att någon postat en semesterbild, oavsett om den personen är där just då eller om det är en härlig throwback. Det finns konton som är dedikerade just för resor med flera tusentals följare som får se drömmiga platser runt om i världen.

Och om man är trött på sin gråa vardag hemma kan man lätt söka efter olika hashtags för att se fantastiska strandbilder med klarblått vatten, oaser i storstadsmiljöer eller bara en najs solnedgång.

I en ny studie som kryssningsföretaget Iglu gjort har de analyserat Instagrams resedata över en 24-timmars period. De kom fram till att en person genomsnittligt postar två bilder per dag, varje dag på deras resa, skriver Refinery29.

Iglu säger att deras studie kom fram till att den huvudsakliga motivationen för att folk lägger upp bilder är främst för att hålla vänner och familj uppdaterade, i andra hand för att dokumentera minnen och för det tredje, och här kommer den anledning vi väntat på, för att göra andra människor svartsjuka.

Men vilka semesterställen hamnar på Instagram mest då?

När det kommer till att checka in på platser på Instagram var New York staden som var i topp. Och det var även högst upp för första, andra och tredjeplatsen när det kommer till de landmärken det checkades in mest på. I ordning var det: Times Square, Empire State Building och Brooklyn Bridge.

Burj Khalifa i Dubai kom på en fjärdeplats. Den aldrig klara kyrkan La Sagrada Familia i Barcelona hamnade på plats fem, och Park Güell i norra Barcelona joinade sin stadskompis i topp tio.

[adSpace]

Andra landmärken som kom med i topp 20 var bland annat Shibuya Crossing i Tokyo, Santa Monica beach, Senso-ji templet i Tokyo och, såklart, Blue Lagoon på Island.

De mest Instagrammade och Facebookade städerna överlag? New York, Dubai, LA, Barcelona och Tokyo.

Är du sugen på en oförglömlig resa till coola Svalbard? Klicka på bilden för att läsa mer!

Svalbard

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss