in

Här är arbetsplatserna där du får ledigt för att ta hand om din nya valp

istock 622977742 scaled
Beautiful blonde enjoying day with puppies

Att föräldrar i Sverige har rätt att vara lediga med sina små barn är något vi tar för givet. Tack Sverige! Men hur ligger det till när det gäller andra typer av tillskott i familjen, säg… en valp? Alla hundägare är säkert väl medvetna om vilket jobb där att ha hund, speciellt i början. Tillhör […] Mer

Att föräldrar i Sverige har rätt att vara lediga med sina små barn är något vi tar för givet. Tack Sverige! Men hur ligger det till när det gäller andra typer av tillskott i familjen, säg… en valp?

Alla hundägare är säkert väl medvetna om vilket jobb där att ha hund, speciellt i början. Tillhör du gruppen som kallar valpar för ”pälsbebisar” så tycker du nog att ledighet för att vara hemma med ny hund borde vara en självklarhet, men det är det verkligen inte.

Så vitt vi vet finns det inga arbetsplatser i Sverige som erbjuder ”valp-ledigt”, men rätta oss gärna om vi har fel. I Storbritannien och USA är det däremot annorlunda. Business Insider har vaskat fram tre företag som faktiskt erbjuder så kallad ”pawternity leave” (hur gulligt). Det är alltså där du ska söka jobb om du är en riktig hund-älskare!

1. BrewDog

Det skotska ölbryggeriet BrewDog erbjuder sina anställda en hel veckas ledigt när de skaffar hund. Precis som namnet skvallrar om, så älskar BrewDog hundar och har sett till att belöna sin personal som också gör det!

kdVY8

2. Mars Petcare

Amerikanska Mars Petcare ger sina anställda tio timmar betald ledighet när de skaffar ett nytt husdjur, och därefter tillåts man ta med sig djuret till kontoret. Drömarbetsplats!
giphy

3. Bitsol Solutions

Brittiska Bitsol Solutions ger sina anställda en vecka ledigt när de skaffar ett nytt husdjur, och företagets ägare själv menar att ett nytt husdjur kan vara precis som en bebis – så varför skulle man inte få ledigt?

Oh so ferocious ferociously cute anyway

 

Nu hoppas vi att svenska företag börjar ta efter!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

prenerbjudande happy jankell

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram snap folj oss