in

Här är 9 meningar ALLA kvinnor borde lära sig att använda

meningar saga ifran

Nio meningar som passar i så himla många situationer. Mer

Att vara kvinna i dagens samhälle kan ofta vara ganska jobbigt. Man utsätts hela tiden för situationer man önskar att man kunde försvinna från. Det kan vara att gå förbi en man som ropar saker efter en, manliga kollegor som förklarar något som man redan är expert inom, en man på bussen kommer fram och säger att man ska ”le lite”. Som sagt, det finns en massa obehagliga och jobbiga situationer man är med om. Men när man befinner sig där kan det vara svårt att veta hur man ska hantera det, eller vad man ska säga.

En tweet från användaren Vegbby har blivit viral, och har nio enkla meningar en kvinna kan använda precis när hon behöver. De är:

  1. Du avbröt mig. Jag hade inte pratat klart.
  2. Nej.
  3. Det är inte roligt.
  4. Det där är inte lämpligt.
  5. Jag vet redan det här.
  6. Det där kommer inte vara nödvändigt.
  7. Lämna mig ifred.
  8. Du gör mig obekväm.
  9. Sluta ignorera vad jag säger.

Den här tweeten är en riktigt bra påminnelse om att man inte behöver linda in allt när man säger ifrån och står upp för sig själv. Det är rakt på sak och kan inte missuppfattas.

Det är inte alltid lätt att säga ifrån, tvärtom. Det kan ofta vara väldigt svårt. Om man säger till en man som är en främling är det svårt att veta hur han kommer reagera. Och om det är en man med maktposition eller som man är i beroendeställning till kan det också vara riktigt svårt att säga till när något inte känns rätt. Men du måste också komma ihåg att det är din rätt att känna dig trygg och att du inte ska behöva känna dig förminskad.

Du kan öva med dina vänner på att säga de här meningarna och orden. Turas om med att säga saker ni ofta råkar ut för att höra, och testa att säga något eller några av dessa statements. Då blir det lättare sedan när du hamnar i en sådan situation på riktigt. Du är förberedd och kan snabbare finna orden.