in

Han vill legalisera våldtäkt mot kvinnor – anordnar offentligt möte i Sverige

rooshpuffbeta

Den självutnämnde raggningsexperten och bloggaren Roosh Valizadeh har många gånger fått kritik för sin kvinnosyn. Bland annat vill han legalisera våldtäkt på icke-offentliga platser och har publicerat artiklar som ”Kvinnor borde inte ha rösträtt” på sin sajt ”Return of Kings”. Nu anordnar han ett stormöte i Sverige för att samla heterosexuella män. Mer

I flera år har amerikanen Roosh Valizadeh skrivit om raggning, maskulinitet och sin nedvärderande kvinnosyn. Bland annat anser han att våldtäkter ska förebyggas genom att legalisera dem på icke offentliga platser.

Skärmavbild 2016-02-02 kl. 11.21.52

Ofta får han mothugg, men det finns också folk som håller med honom. Och det är just sådana han vill ska mötas när han nu anordnar en världsomfattande turné.

Roosh V ska anordna stormöten på 165 platser i 43 olika länder. Själv kommer han bara att delta i ett av dem, resten sköts av värdar som har ansvar för mötena. Ett möte kommer att hållas i Stockholm, vilket fått många att höja rösten.

Bland annat har en namninsamling startats för att stoppa mötet. Initiativtagarna skriver bland annat:

”Det är dags för Sverige att stå upp mot hans hat mot kvinnor. Berätta för den svenska staten att vi inte accepterar organiserade kvinnohatiska evenemang på på våra gator och att de bör förbjuda Roosh från att tillåtas inresa till Sverige, på grund av hans välkända hat online, genom att signera namninsamlingen.”

[adSpace placement=”auto”]

namninsamlinh

Platsen för mötet i Sverige uppges vara Medborgarplatsen i Stockholm, men det kan komma att ändras. Enligt Roosh V:s sajt ”Return of Kings” har många motaktioner planerats världen över, vilket gör att de kan komma att ändra och hemlighålla mötesplatserna.

De kvinnohatiska mötena är inte öppna för alla, bara heterosexuella män är välkomna. Och dyker kvinnor upp för att protestera så uppmanar Roosh deltagande män att filma dem och skicka materialet till honom.

På sin sajt, under fliken ”Vanliga frågor och svar”, står det:

Fråga: ”Vad händer om en galen feminist dyker upp?”

Svar: ”Filma dem med din kamera, ladda upp det på Dropbox och skicka det sedan till mig på [email protected] så vi kan krossa dem.”

roosh
Youtube, Roosh Valizadeh

På sajten finns en rad artiklar med innehåll och budskap som förminskar och förolämpar kvinnor. Några av rubrikerna är:

”40 bilder som visar amerikanska kvinnors förfall”, ”’Våldtäktskultur’ skapades för att driva ett orätt krig mot män” och ”5 anledningar till att dejta en tjej med ätstörningar”.

Många av Roosh V och Return of Kings budskap är så grova att det talas om att de är ”på skämt”, men i dagsläget finns ingenting som tyder på det.