in

Halima Aden skrev historia när hon tävlade i Miss Minnesota i hijab

halima dragare

I helgen skrev Halima Aden historia när hon som första tävlande någonsin i Miss Minnesota USA tävlade i hijab. Halima hoppas att hennes medverkan ska få folk att komma ihåg att skönhet kommer i alla former. Mer

Halima Aden, 19, tävlade i helgen i Miss Minnesota USA, och skrev historia samtidigt. Halima är den första som tävlat om Miss Minnesota-titeln och burit hijab under tävlingen och burkini när tjejerna ska visa upp sig i badkläder.

Halima kom till semifinal i tävlingen, men vann inte. Hon var dock inte ledsen för det, utan hon hoppas att hennes medverkan ska vara en påminnelse till alla att skönhet kommer i många olika former.

– Många människor kommer titta på dig och misslyckas med att se skönheten bara för att du är täckt med kläder och de inte är vana vid det. Så när jag växte upp behövde jag jobba på min sociala förmåga och ge folk en chans att lära känna mig. Var den du är. Det är lätt att känna att man måste passa in, med det tar mod att leva ditt liv och hylla den du är, sa Halima till KARE-11.

[adSpace placement=”auto”]


Halima hoppades också på att hennes medverkan i tävlingen kan hjälpa till att förändra USA:s uppfattning om muslimska kvinnor, och kämpa mot den islamofobi som finns i landet.

– De som gör dåliga saker representerar inte en hel grupp. Det känns som om att jag är här för att slå hål på de missuppfattningar och stereotyper som finns kring muslimska kvinnor, sa hon till ABC.

Selfie- central

Ett foto publicerat av Halima Aden :sunglasses: (@kinglimaa)