in

9 snygga fläktar att köpa och våra bästa knep för sömn i värmen

fläkt dragar 1
Bild: Gregory Pappas / Unsplash

Tycker du också att det är omöjligt att sova i sommarvärmen? I så fall behöver du en fläkt. Här är våra favoriter bland golvfläktar, pelarfläktar och bordsfläktar. Och våra bästa tips för att sova bra i värmen! Mer

Vaknar du också tjugotusen gånger om natten just nu? Vi VILL inte klaga på sommarvärme och solen men liksom, vad ska man göra när det känns som att luften står helt stilla? Som tur är har vi samlat lite tips och fläktar som kan få dig att sova bättre i värmen.

1. Köp en fläkt

Det mest uppenbara tipset – scrolla ner eller klicka här för våra tips på snygga fläktar.

2. Ställ ett glas vatten vid sängen (och en sprejflaska!)

Det är hemskt att vakna mitt i natten, helt genomsvettig och torr i halsen. Se till att ha ett glas med kallt vatten vid sängen innan du går och lägger dig. En sprejflaska med vatten kan också vara en bra idé att ha vid sängen om du vaknar mitt i natten och vill svalka dig.

3. Lägg in ditt örngott i frysen

Okej, det håller inte sig kallt hela natten. Men tillräckligt länge för att du ska kunna somna. Om du orkar kan du också lägga in påslakan och lakan. Men liksom, vem orkar bädda om allt varje kväll?

4. Skippa täcket

När vi ändå är inne på sängkläder – skippa täcket helt! Sov med bara påslakanet. Eller investera i ett tunnare sommartäcke om du sover bättre med lite tyngd på kroppen.

5. Ät inte för sent

Det här tipset gäller generellt, men kanske extra viktigt att tänka på nu på sommaren när många kanske äter lite senare på kvällarna. Dessutom höjer matsmältningen din kroppstemperatur vilket inte direkt är något vi önskar i den här värmen.

6. Smörj in dig med aloe vera

Aloe vera är perfekt att smörja in sig med om man bränt sig i solen. Men det kan faktiskt också vara en bra idé att smörja in sig med aloe vera innan läggdags. Det kyler ner kroppen!

7. Gör slut

Dumpa din partner! Skoja, men sov inte för nära din partner även om det är mysigt. Välj vars en sida av sängen, då det blir varmt att sova för nära en annan person. Och om du är singel – grattis!

8. Gör det så kallt som möjligt inomhus

Ett tips som kanske är för obvious för att ens skriva. Men öppna fönstret, dra ner rullgardinen och köp en (tyst) fläkt.

Här kan du köpa bäst golvfläkt, pelarfläkt och bordsfläkt

Fläktar är kanske inte alltid den absolut snyggaste inredningsdetaljen, men du kommer tacka dig själv om du investerar i en. Vi har valt ut våra favoriter, för alla plånböcker och i olika modeller.

Vad är en pelarfläkt?

En pelarfläkt, eller en tornfläkt som modellen också kallas, är rätt köp för dig som vill ha något lite mer diskret. Dessutom får dessa fläktar ofta plats på mindre utrymmen (grattis alla som är fast i en trång etta i stan i sommar!).


Forcesilence 6090 – vit pelarfläkt

flakttorn cecotec forcesilence 6090 skyline 45w vit 108825 1

Den här fläkten har tre nivåer, och kan lätt placeras i ett hörn för att ta så lite plats som möjligt.


Svart pelarfläkt – Forcesilence 980

Svart tyst pelarfläkt

En diskret, tyst, svart och silvrig pelarfläkt som passar perfekt i ett hörn i sovrummet för dig som vill sova bättre i sommarvärmen.


Helsvart pelarfläkt – Cecotec Forcesilence 9090

pelarfläkt svart

Vill du hellre ha en helsvart fläkt? Den här syns minimalt och garanterar ett svalare sovrum.


Vill du hellre köpa en golvfläkt? Var ska man placera den?

En golvfläkt är inte lika diskret som en pelarfläkt, så se till att inte försöka dölja den för mycket. Bättre att göra den till en del av inredning och se till att den står på en plats där den ger bäst effekt.

Nebuliser – golvfläkt med vatten

nebuliser pedestal fan with remote control innovagoods o 40 cm 70w 121669 8

Hur skönt med en fläkt med vatten i? Tips är att tillsätta några droppar eterisk olja i vattnet för extra mycket spakänsla.


Svart golvfläkt med trädetaljer – Cecotec Forcesilence 560 Woodstyle

freestanding fan cecotec forcesilence 560 woodstyle 60w 3

Vi älskar kombinationen svart och trä, och den här golvfläkten kan smälta bra in i de flesta hem. Med tre nivåer är den här fläkten perfekt för varma sommardagar och nätter.


Vill du köpa en bordsfläkt?

Den smidigaste fläkten är utan tvekan bordsfläkten. Enkel att flytta på och ta med någonstans om du skulle behöva. Här är våra favoriter!

Låg golvfläkt i metall – Grupo FM

Låg golvfläkt

En diskret bordsfläkt i metall som du enkelt kan flytta så den alltid är där du är. Välbehövligt om det ska fortsätta vara såhär varmt resten av sommaren!


Bordsfläktar

Svart, diskret bordsfläkt – TRISTAR VE5928

table fan tristar ve5928 o 30 cm 35w black 119565

Är du ute efter en svart och diskret bordsfläkt? Då är den här någonting för dig.


Silvrig bordsfläkt – ForceSilence 580 RetroDesk

Bordsfläkt silvrig

En silvrig och stilren bordsfläkt med tre nivåer. Perfekt att ha i sovrummet eller på skrivbordet om du jobbar hemifrån i sommar.


Svart, tyst bordsfläkt med trädetaljer

Bordsfläkt med trädetaljer

Som sagt – trä och svart är en perfekt kombination. Den här fläkten kan du enkelt placera där du vill ha den för stunden.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.