in

8 knep för att sova bättre i sommarvärmen

fläkt dragar 1
Bild: Gregory Pappas / Unsplash

Tycker du också att det är omöjligt att sova i sommarvärmen? I så fall behöver du en fläkt. Här är våra favoriter bland golvfläktar, pelarfläktar och bordsfläktar. Och våra bästa tips för att sova bra i värmen! Mer

koplankar

Vaknar du också tjugotusen gånger om natten just nu? Vi VILL inte klaga på sommarvärme och solen men liksom, vad ska man göra när det känns som att luften står helt stilla? Som tur är har vi samlat lite tips och fläktar som kan få dig att sova bättre i värmen.

1. Köp en fläkt

Det mest uppenbara tipset – scrolla ner eller klicka här för våra tips på snygga fläktar.

2. Ställ ett glas vatten vid sängen (och en sprejflaska!)

Det är hemskt att vakna mitt i natten, helt genomsvettig och torr i halsen. Se till att ha ett glas med kallt vatten vid sängen innan du går och lägger dig. En sprejflaska med vatten kan också vara en bra idé att ha vid sängen om du vaknar mitt i natten och vill svalka dig.

3. Lägg in ditt örngott i frysen

Okej, det håller inte sig kallt hela natten. Men tillräckligt länge för att du ska kunna somna. Om du orkar kan du också lägga in påslakan och lakan. Men liksom, vem orkar bädda om allt varje kväll?

4. Skippa täcket

När vi ändå är inne på sängkläder – skippa täcket helt! Sov med bara påslakanet. Eller investera i ett tunnare sommartäcke om du sover bättre med lite tyngd på kroppen.

5. Ät inte för sent

Det här tipset gäller generellt, men kanske extra viktigt att tänka på nu på sommaren när många kanske äter lite senare på kvällarna. Dessutom höjer matsmältningen din kroppstemperatur vilket inte direkt är något vi önskar i den här värmen.

6. Smörj in dig med aloe vera

Aloe vera är perfekt att smörja in sig med om man bränt sig i solen. Men det kan faktiskt också vara en bra idé att smörja in sig med aloe vera innan läggdags. Det kyler ner kroppen!

7. Gör slut

Dumpa din partner! Skoja, men sov inte för nära din partner även om det är mysigt. Välj vars en sida av sängen, då det blir varmt att sova för nära en annan person. Och om du är singel – grattis!

8. Gör det så kallt som möjligt inomhus

Ett tips som kanske är för obvious för att ens skriva. Men öppna fönstret, dra ner rullgardinen och köp en (tyst) fläkt.

Här kan du köpa bäst golvfläkt, pelarfläkt och bordsfläkt

Fläktar är kanske inte alltid den absolut snyggaste inredningsdetaljen, men du kommer tacka dig själv om du investerar i en. Vi har valt ut våra favoriter, för alla plånböcker och i olika modeller.

Pelarfläkt från Emerio

1 7

Pelarfläkt från Emerio som också fungerar som luftrenare. Läs mer och köp här.

Bordsfläkt med tyst motor

5 2

Svart bordsfläkt med tystgående motor från Honeywell. Läs mer och köp här.

Liten uppladdningsbar bordsfläkt

2 5

En liten svart uppladdningsbar fläkt från Emerio som du kan ha på bordet. Läs mer och köp här.

Golvfläkt från Tristar

3 4

Silvrig golvfläkt i metall från Tristar. Läs mer och köp här.

Svart golvfläkt

4 3

Svart golvfläkt med justerbar höjd från Honeywell. Läs mer och köp här.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.