in

Goda nyheter för alla kattmänniskor: katter föredrar visst att hänga med oss!

katt dragare

Vi som är kattmänniskor har alltid vetat att katter gillar oss, men hundmänniskor har bestämt hävdat att katter (av någon anledning) hatar människor. Well – ni har fel. Mer

Katter har fått ett rykte om sig att vara så självständiga att de inte skulle tycka om människor (fast vi som haft katter som husdjur vet ju att de älskar oss lika mycket som vi älskar dem, visst?). Medan hundar hoppar och skäller som tokar när deras ägare kommer hem, så kanske katter är fullt upptagna med att sova, och who can blaim them?

Men för dig som är lite orolig att din katt är lite tveksam till att hänga med dig så visar en ny studie från Oregon State University att katter faktiskt föredrar att umgås med människor!

Forskarna studerade 38 katter, från både katthem och hem, för att bedöma katternas sällskaplighet. De tog bort all stimulation från katterna i ett par timmar (mat, människor, leksaker, kattmynta), sedan erbjöd de alla dessa saker för att studera katternas reaktion, skriver Hellogiggles. Och de gjorde inte oss kattmänniskor besvikna!

En katt valde kattmynta, elva procent valde leksaker, 37 procent valde mat, men! 19 av 38 (alltså hälften!) valde människorna!

Forskarna kom då fram till att katter är intresserad av dig för annat än att bara ge dem mat. De vill ju liksom mysa också!

*Brb ska leta upp en katt att klappa.*

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

pren

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss