in

Forskning visar: vid de här två åldrarna är vi som lyckligast

alder dragare

Att vara lycklig är något många strävar efter, och nu har forskare kommit fram till vilka två åldrar vi är som lyckligast i livet. Mer

Den här artikeln publicerades första gången i april 2017. 

En studie från London School of Economics and Political Sciences har kommit fram till att människor är som lyckligast vid två (väldigt) olika åldrar i livet. Ska man tro studien behöver vi verkligen inte vara rädda för att bli gamla.

Bustle skriver att studien samlade 23 000 tyskar i åldrarna 17 till 85 som fick svara på hur nöjda de var med sitt liv. De tillfrågades också om hur de trodde att de skulle känna kring sitt liv om fem år. Samma personer fick sedan svara på frågorna fem år senare.

Data från studien visade sedan att vår lycka i livet verkar följa en U-formad kurva mellan åldrarna 20 och 70, där vår lycka är som störst vid åldrarna *trumvirvel*… 23 och 69!

Det är ett väldigt stort tidspann mellan åldrarna, men jag fattar ändå varför. Vid 23-års ålder kanske många precis pluggat klart och gett sig in i arbetslivet. Man har kommit ur tonåren och kanske känner sig tryggare i sig själv. Kanske har man ett eget boende, ja, ni fattar. När man är 23 är vuxenlivet i gång liksom!

Vid 69-års ålder har man ofta varit pensionär ett tag, och lärt sig komma in i det livet efter att ha jobbat i väldigt många år.

Och om du tycker att det är alldeles för många år mellan de åldrarna som man ska känna sig lyckligast i livet behöver du inte oroa dig. Enligt studien finns det en anledning till det stora tidspannet. Forskarna kom fram till att yngre personer tenderar att överskatta hur nöjda de är med livet, medan äldre personer tenderar att underskatta hur nöjda de är med livet. Dessutom betyder det ju inte att man är olycklig under de åren som är emellan, det händer ju såklart en massa saker i livet som man kan vara lycklig för då med!

 

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss