in

Forskning: ett glas rödvin är lika med en timme på gymmet

rott vin

Sippa ett glas vin eller springa på löpbandet? Vi väljer vinet! Mer

Tycker du det liiite för jobbigt att dra iväg till gymmet nu i vinter när det är kallt och mörkt ute? Då kan du dricka ett glas rött istället (eller göra båda)!

Enligt en studie som gjordes 2012 (ja, det är några år sedan – men vi litar på att den fortfarande gäller!) på hälsofördelarna av resveratrol kan ens kropp få nytta av det utan att behöva svettas så mycket. Resveratrol är en antioxidant och en växtpolyfenol som bland annat finns i skalet på röda vindruvor.

Enligt forskarna vid Canada’s University of Alberta kan resveratrol boosta hjärtfrekvensen och förstärka muskelprestandan.

Jason Dyck, en av forskarna, skriver att detta kan vara till hjälp för de som inte kan träna.

”Jag tror att resveratrol kan hjälpa de som vill träna, men som inte är kapabla. Resveratrol kan härma träning för dem eller öka fördelarna av den lilla träning de kan klara av.”

Men, viktigt dock att komma ihåg är ju att även om resveratrol kan vara bra för dig så är ju fortfarande inte alkohol det bästa för ens kropp. Så drick med måtta, som alltid.

 

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

prenerbjudande happy jankell

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram snap folj oss