in

Forskning: Att hänga med dina vänner är bra för hälsan

vanner bra halsa

Nu har du en till anledning att umgås lite mer med din bästa vän! Mer

Att det är härligt och välgörande att hänga med sina bästisar är nog redan klart för de flesta. Men enligt en ny studie verkar det även som att kvalitetstid med sin BFF är hälsosamt för dig.

Studien har gjorts av forskare vid Northwestern University. De kollade på 50 äldre personer, och kom fram till att man kan matcha de med god hälsa till ett bra socialt liv. Deltagarna i studien var i 80-års åldern, 31 av dem var ”SuperAgers” – vilket innebär att de hade bättre minne och kognitiv förmåga än de andra 19 personerna som var med, som hade en generell kognitiv förmåga för åldersgruppen.

Deltagarna fick fylla i ett frågeformulär som bland annat innehöll frågor om deras psykiska välmående. Forskarna kom fram till att det som gjorde att ”SuperAgers” stod ut var deras svar om relationer. SuperAgers rapporterade att de hade mer tillfredsställande, varma och trygga förhållande än de deltagare som inte var SuperAgers.

vanner serena blair

Att upprätthålla starka och nära vänskaper, oavsett hur gammal man är, är alltså otroligt viktigt. Och det verkar ju väldigt vettigt! Så ta dig tid för dina vänner. Ring dem, bjud med dem på fika och bjud in dig själv på en sleepover. Även om du ibland känner att du har alldeles för mycket på gång, så är det ändå viktigt att höra av sig till sina vänner och visa att man bryr sig och finns där.

Och om man inte hinner träffa sina vänner så ofta verkar det som att om man bara är trevlig mot alla kan man behålla hälsan ändå. En SuperAger som deltog i studien sa att hon ler till alla hon möter, frågar hur de mår och gör ett försök att komma ihåg deras namn. Hon sa också att hon ringer sin bästa vän varje dag, även om det bara är för en kort konversation. Och ja, tio minuter har faktiskt alla över ett par gånger i veckan för att checka in med sina vänner.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

prenerbjudande happy jankell

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram snap folj oss