in

Forskare: Par som hånglar offentligt är lyckligare (och ligger mer)

dragare pda
Bildkälla: weheartit.com

Man kan enkelt dela upp människor i två lag. De som stör sig på när par hånglar offentligt (”get a room ?”) – och de som mer än gärna känner lite extra på partnern i lokaltrafiken. Vilken av typerna du är tar forskningen inte hänsyn till, för faktum är: par som gosar publikt – lucky you. Mer

Att tappa koll på omgivningen när man är kär är inget man ens rår för, skriver Elite Daily. Alla som någon gång varit så upp över öronen förälskade att de helst av allt inte skulle vilja lämna sängen över huvud taget, kan skriva under på att när man väl stigit utanför dörren så bryr man sig ändå inte vad folk tycker. Och nu kan man bevisa att det är riktigt hälsosamt på alla plan.

[adSpace placement=”auto”]

Forskningen visar nämligen att par som är intima med varandra, och öppet bekräftar varandra både har en mer hälsosam relation, och mår bättre även fysiskt. Dessutom ligger de mer (såklart?). Så här ligger det till:

Par som tar i varann är lyckligare i relationen

En studie från Ohio University bekräftar allt vi någonsin anat om kärlek. Ju mer kärleksfulla vi är mot varandra, och ju fler minnen vi skapar tillsammans med vår partner – desto lyckligare blir vi tillsammans. Studien bygger på intervjuer med 46 lyckliga par, och 46 par som anser sig vara missnöjda med sin relation.

Kvinnor blir friskare av en bra kärleksrelation

Och – inget gott som inte för något ännu godare med sig 😉 Kvinnor i en blomstrande relation mår fysiskt bättre än andra. Vid University of Utah har man kunnat visa på samband mellan hälsan hos kvinnor mitt i livet, och deras kärleksrelationer. I en sämre relation ökar risken för högt blodtryck, diabetes typ 2 och övervikt, skriver CNN.

Fysiska publikt? Ännu mer fysiska hemma

Föga förvåndande – men par som är öppna med sin lyckliga relation ligger mer än andra par när de kommer hem. I en studie från 2013 har man kunnat visa på hur sexlivet stått sig genom längre relationer. Och nyckeln visade sig vara – just det, att visa ömhet och fysisk närhet till varandra.

Så hångla loss på stan, på festen och på bussen nu! Det spelar ingen roll vad omgivningen tycker, ni har forskningen på er sida. ?

Hannah_byline_veckorevyn3