in

Följ VeckoRevyn på Pinterest

Om du inte redan är medlem är det hög tid. För en sajt med mer inspiration än Pinterest blir nog svårt att hitta! Här guidar vi dig till Pinterest och hjälper dig att komma igång och följa VeckoRevyn!

Mer

VeckoRevyns Pinterest-konto hittar du här!

Och för dig som inte har full koll på det här med Pinterest så har vi tagit hjälp av Amelias bloggare Webbkollen.

Vad är Pinterest?
Pinterest beskrivs bäst som en virtuell anslagstavla där du kan nåla fast bilder som inspirerar och intresserar dig. Det är helt enkelt ett roligt sätt att organisera och sprida snygga saker som du hittar på internet. Du kan samla inspiration till ditt bröllop, födelsedagskalas, ditt nya hem eller sommargarderob. Ja, du kan skapa hur många olika anslagstavlor som helst med olika teman. Du kan även spana in andras anslagstavlor, så kallade ”pinboards”, kommentera, gilla och dela vidare genom att ”repinna”. Det går dessutom utmärkt att posta vidare på t.ex. Facebook och Twitter.

Hur blir man medlem?
För tillfället måste du skriva upp dig på en väntelista för att skaffa ett konto, eller få en invite från någon som redan använder Pinterest. Men det tar inte speciellt lång tid att bli medlem från det att du ansökt.

Hur fungerar det?
När du väl skapat ett Pinterest-konto är det bara att köra igång och skapa ”boards” som du sedan kan ”pinna” bilder på. Lätt som en plätt. Tjänsten är väldigt användarvänlig och inte alls svår att förstå sig på. Lägg till en Pinterest-knapp i bokmärkesfältet för att snabbt och smidigt kunna pinna grejer som du hittar på nätet, var du än befinner dig. Du kan även pinna dina favoritvideos på YouTube och Vimeo, vilket öppnar upp för ytterligare möjligheter att dela med sig av det bästa. 

Lätt att följa andra användare
Du kan följa andra användare och se nya saker som de sparat på sina tavlor. Du kan välja att följa en tavla, t.ex. ”Bröllopsinspiration”, eller alla deras tavlor om du tycker att användaren är inspirerande. Om du pinnar en bild på en av dina anslagstavlor, kan dina vänner som följer dig se det. Då kan de i sin tur gilla det och publicera det på sina tavlor. Om man klickar på bilden syns det dock var originalet kommer från, vilket gör det lätt att hitta användare med liknande intressen.

Kul, jag vill följa VeckoRevyn på Pinterest!