in

Finska Jirka gjorde om Disney-killarna till ”verkliga människor” – hyllas världen över

tarzanbild

Egentligen är jag otroligt trött på bilder av Disney-figurer som gjorts om på ett eller annat sätt. Men finska designern Jirka Väätäinen har illustrerat Disney-killarna helt sjukt snyggt och välgjort! Och kolla Aladdin <3 Mer

[adSpace] Det hela började en dag 2011 när Jirka Väätäinen testade att göra en verkligare version av Ursula, från Den lilla sjöjungfrun, i Photoshop. – Jag har alltid varit intresserad av karaktärsdesign, hur människor ser ut och vad det är som gör utseenden unika. Så jag blev inspirerad att göra om de här karaktärerna som vi alla känner till och älskar, på ett sätt som jag föreställer mig att de skulle se ut om de vore ”mer verkliga”, samtidigt som jag fortfarande ville vara någorlunda trogen deras mer orealistiska egenheter från originaldesignen, säger Jirka Väätäinen till Veckorevyn.com.

1. Odjuret:

6
Bildkälla

2. Prince Charming från Askungen:

Disneyprinsar
Bildkälla

3. Ariels älskling Prins Erik:

7
Bildkälla

4. John Smith

5 [adSpace]
Bildkälla

5. Prins Philip från Törnrosa:

4
Bildkälla

6. Tarzan:

3
Bildkälla

7. Herkules:

2
 Bildkälla

8. Och Aladdin:

1
Bildkälla
Allt som allt tar det inte mer än cirka åtta timmar för Jirka Väätäinen att få färdigt en illustration. Eftersom hans Disney-figurer nästan ser oförskämt bra ut, var jag tvungen att fråga hur han resonerade kring det: – För mig, har de här protagonisterna och sagohjältarna alltid varit några som människor har sett upp till och beundrat. Människor kan till och med bli knäsvaga av tecknade figurer, så jag tyckte det var passande att göra om de här karaktärerna på ett sätt som spelade på deras löjligt snygga looks, säger han till Veckorevyn.com. [adSpace] Han har tidigare gjort samma sak med kvinnliga Disney-figurerna. Så här ser det ut:

9. Ursula:

ursulacopy
Bildkälla

10. Snövit:

snowwhite
Bildkälla

11. Pocahontas:

pocahontas
Bildkälla

12. Jasmine:

jasmine1
Bildkälla
 

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.