in

Filmen alla tjejer kommer känna igen sig i – ”De kommer säga att jag är bossig när jag vill bli president”

Ända sedan man var liten har man som tjej fått höra ”sitt still och var tyst som en snäll flicka”. Man ska inte ta plats och inte vara högljudd. Detta vill IGNITE National ändra på, genom att få tjejer att vilja ge sig in i politiken. Mer

Som ung tjej insåg Dr. Anne Moses att så länge kvinnor inte har samma makt som män så kommer våra rättigheter bli ignorerade. 2010 startade hon därför organisationen IGNITE National för att bygga upp en politisk ambition hos tjejer och unga kvinnor, så att de vågar och vill arbeta inom politiken.

Nu har de släppt en grym reklamfilm där man får se en ung tjej berätta att hon vill bli president, men när hon blir 13 år kommer folk omkring henne ”Skämta om att jag är bossig, istället för att säga att jag är en ledare. Så jag kommer ge upp.” Men hon säger också att så länge någon tror på henne, att hon kan bli borgmästare, senator, president – så tror hon på sig själv också. ”Säg att jag kan, och jag kommer göra det”.

Grundaren Moses säger att den senaste forskningen visar att det kommer dröja ända till år 2121 innan kvinnor kommer nå politisk jämlikhet i USA, om man inte jobbar hårdare för att ändra på detta.