in

Fans har upptäckt ett dolt meddelande i Skam – har du sett det?

dolt budskap i skam

Ett danskt Skam-fan har upptäckt ett dolt meddelande i en bild på karaktären Isak. Har du inte sett säsong 3 och är spoiler-känslig? Då bör du sluta läsa! Mer

Det var sajten Nyheter24 som först uppmärksammade den märkliga kod som ett danskt fan upptäckte på en bild på Skams hemsida. I samband med att säsong 3, som handlar om Isak, hade premiär las det upp en bild på honom på hemsidan.

ska%cc%88rmavbild-2016-12-09-kl-8-59-31-fm

Under triangeln som syns under k:et i bilden finns en sifferkombination. Koordinaterna leder till en park i Oslo som heter Stensparken. I Skams olika sociala kanaler spekulerar fans i vad denna park kan ha för betydelse för serien.

Men följer man koordinaterna exakt så hamnar man på ett visst ställe i parken, nämligen ”Kjærlighetskarusellen”. Det är en pissoar som enligt Dagbladet.no länge var ett hemlig träffpunkt för homosexuella män, eftersom det fram till 1972 var förbjudet med samkönade sexuella relationer.

ska%cc%88rmavbild-2016-12-09-kl-9-12-20-fm

Eftersom säsong 3 av Skam handlar om Isak och Evan, två homosexuella killar som till en början håller sin kärlek hemlig, spekulerar nu fans i att koordinaterna är ett sätt att uppmärksamma det faktum att homosexualitet länge sågs som något farligt och fel.

I Sverige blev sexuellt umgänge med en person av samma kön legaliserat 1944, men homosexualitet sågs som en sjukdom ända fram till 1979.

Är du ett riktigt inbitet Skam-fan? Passa då på att testa vem av tjejerna i Skam du är genom att göra vårt quiz.

Klicka på bilden för att komma till quizet!

säsong 4 av skam börjar sändas i vår

Och ta reda på hur mycket du egentligen kan om Skam här.

Klicka på bilden för att komma till quizet!

skam-fan