in

Få bättre självförtroende nu – 10 supertips!

sjalvfortroende

Vi vet att det känns motigt ibland, men det går faktiskt att peppa sig till ett bättre självförtroende. Här har vi listat 10 saker att börja med på en gång! Mer

[adSpace placement=”auto”]

1. Agera ”Som-om”

Agera som om du redan har vanan och det beteende som du önskar. Om du var självsäker och hade självförtroende, hur skulle du känna dig då? Vad skulle du göra? Hur skulle du gå och tala? Vad skulle du kunna tänka och hur skulle ditt prat med dig själv låta? Genom att fråga dig själv dessa frågor så tvingar du dig att svara på dem och det kommer att hjälpa dig att hamna i ett tillstånd med höjt självförtroende. Du kommer då att agera ”som-om” du är säker och om du fortsätter att agera ”som-om” så kommer du att märka att ditt agerande blir mer och mer till en vana. Du har nu uppnått det självförtroende du hittils ”fejkat” dig till!

2. Kunskap ger bättre självförtroende

Att vara påläst och kunna en sak riktigt bra är ett strålande sätt att få ökat självförtroende. Du kan göra detta genom att läsa böcker, frossa i information på nätet och umgås med människor som redan har gjort det du vill uppnå.

3. Sträck på dig

Att sjunka ihop som en säck kan få vem som helst att tappa självförtroendet. Vissa menar att personer har en ihopdragen hållning just på grund att de har dåligt självförtroende medan andra menar att man får sämre självförtroende just av en dålig hållning. Vart kommer först, hönen eller ägget? Testa själv så får du se. Sträck på dig och du kommer att märka skillnad direkt! En parentes är också att vi upplever personer som är raka i ryggen och som sträcker på sig som mer attraktiva.

4. Döda dina negativa tankar

Här kommer vi till en riktigt viktig en. Du måste lära sig att bli medveten om ditt prat med dig själv, alltså de tankar du tänker om dig själv och om vad du gör. Många av oss tänker ofta saker som ”det klarar jag inte”. Försök att ändra ditt tankemönster och ändra det till ”jag ska göra mitt bästa”, ”jag kan fixa det och skulle det inte gå så är det inte hela världen ändå”. Ett bra sätt att skifta tankarna är att skriva ner fem positiva saker som hänt under dagen innan du ska sova. Det kan vara enkla saker som att du utförde en uppgift effektivt eller att du fick någon att skratta eller må bra. Positiva tankar föder nya liknande tankar.

5. Var medveten om rädslan men gör det ändå!

Om du möter rädslan och gör det du är rädd för, så försvinner ofta rädslan. Om det inte sker den första gången kommer det nästan säkert att ske den andra, tredje eller fjärde gången. När du gör detta så visar du ditt undermedvetna att inget allvarligt eller livshotande inträffade, vilket gör att ditt självförtroende kommer att bli bättre samtidigt som rädslan försvinner. Jämför hur det kändes att kyssa någon för första gången och 50:e gången med samma person. Inte lika pirrigt eller hur?

6. Fokusera på lösningar

Är du en person som ser möjligheter över allt eller ser du problem? Om du tillhör de sistnämnda, försök då att ändra på detta snarast. Att fokusera på lösningar istället för problem är ett mycket effektivt sätt att öka ditt självförtroende och få mer bra saker uträttat i ditt liv. 

 ”Jag är lat!” – Jaha, hur kan du lösa det?

”Men jag kan inte motivera mig själv!” – Jaha, hur kan du lösa det?

[adSpace placement=”auto”]

”Men jag har ingen energi till det!” – Återigen, vad är lösningen?

Slutsats. Det finns alltid en lösning och ofta är den enkel att utföra. Kanske så enkel att du inte ens tror att det är någon mening att göra den..

7. Sätt ett LITET mål och uppnå det

Folk gör ofta misstaget att sikta för högt och sedan när de misslyckas (eller snarare ger upp för tidigt), så blir de avskräckta, det tog helt enkelt för lång tid att nå dit. Sätt hellre en målsättning till något som du vet att du kan uppnå, och sedan utför du det. Detta kommer att få dig att må bra och desto fler små mål och uppgifter du utför, desto bättre självförtroende kommer du att få och desto lättare blir det att utföra ännu svårare och mer utmanande saker.

8. Fräscha till dig och klä upp dig

Det kan låta ytligt och töntigt men faktum är att om du känner dig fräsch och nöjd med din klädsel så kommer du att må bra. Du kommer att känna dig mer framgångsrik och redo att tackla världen. Tänk efter hur du brukar känna dig när du gjort dig i ordning inför en fest eller liknande tillställning, där du lagt extra tid på att göra dig i ordning. Det brukas kännas bra, eller hur?

9. Tala långsamt och tydligt

Tänk att en sådan här enkel sak kan ha en så stor skillnad i hur andra uppfattar dig. En person som talar långsamt, klart och tydligt visar upp ett självförtroende. En person som känner att han eller hon inte är värd att lyssna på kommer att tala snabbt och lågt, eftersom denne inte tror att det han eller hon har att säga är viktigt, intressant eller värt att vänta på. Försök själv ett par gånger. Det kommer att få dig att känna dig mer säker och ge dig bättre självförtroende.

10. Gör något du har skjutit på en längre tid

Vad har du på din ”att göra-lista” som stått där länge? Gör det direkt, ja NU (okej, så fort du läst klart den här punkten) Detta kommer garanterat att öka ditt självförtroende och det kan starta en positiv spiral som får dig att utföra allt annat mycket snabbare och med bättre resultat. Du hamnar i ett ”flow”! Testa själv! Kör så det ryker nu!

citat life

 

Tack till Företagande.se som bjussat på punkter och bra input!

linnea isaksson byline 2