in

8 faser du går igenom när du ser ditt ex med en ny

breakup move on

Man kan tro man kommit över sitt ex tills man ser hen med någon ny…plötsligt är man på ruta ett igen. Men du är inte ensam i att ha upplevt detta – här är 8 faser alla känner innerst inne första gången de ser sitt ex med en ny. Mer

1. Chockfasen

Du ser en siluett du känner igen i folkvimlet och inser att ja, det är mitt ex. Hjärtat fryser till is och pulsen stiger på samma gång.

2. Slaget i magen

Men vem är det bredvid ditt ex med armarna slingrade om hens hals?? Du får en stark känsla av illamående och det känns som hjärtat ska hoppa ut ur bröstet. Hen har en ny.

3. Panikfasen

HEN FÅR INTE KOMMA HIT. VAR KAN JAG GÖMMA MIG. JAG KOMMER DÖ.

4. Förlustkänslan tar över

När adrenalinet svalnat sköljer en våg av sorg över dig. Du avundas personen som står bredvid ditt ex. Plötsligt börjar du tänka tankar som “hen var den rätta” och “de var ju vi” fastän du trott du var över hen sen länge.

5. Känner dig nydumpad all over again

Ditt hjärta krossas på nytt, hen har gått vidare..på riktigt, det kommer aldrig bli ni igen, aj aj aj

6. Hur kan hen göra så??

Plötsligt känner du bara ilska och svek. Hur kan hen redan gått vidare? Det har bara gått sex månader? Betydde vi ingenting? Hur kan hen va så kall? Du blir hämndlysten och funderar på vilken av hens kompisar du ska göra ditt ex svartsjuk med. Hen får inte komma undan!

7. Utredningen börjar

Du börjar stalka! Du måste få veta allt om den nya personen och när de träffades… och såklart jämföra dig själv med hen. Plötsligt vet du vad personen åt för tre år sedan då du scrollat så djupt ner i instaflödet att du måste lägga ifrån dig telefonen så inget hemskt sker. Men hen är verkligen så mycket bättre, snyggare, smartare, roligare och framgångsrikare?

8. Acceptans.

Du inser att relationen ni hade verkligen är över och att det ni hade är ett minne blott. Du blir sann mot dina känslor och låter dig känna dig helt förstörd en stund och förlikar dig med tanken att det nu är över på riktigt. Du inser att du inte har något annat val än att gå vidare helt och hållet, en gång för alla. Du känner dig befriad…men du skulle ljuga om du inte skulle njuta lite av att ditt ex fick se dig med någon ny och känna samma smärta..