in

Enkel guide: Så får du sommarplanerna med vännerna att faktiskt bli av

sommarplaner med vannerna bli av semester veckorevyn

På sommaren är det många som är lediga och gärna vill hitta på något speciellt. Du kanske vill åka på festival eller resa iväg med vännerna? Ett problem som ofta uppstår att det datum som för en stund sedan var så långt bort plötsligt närmar sig i rasande takt och inget blivit bokat och fixat i tid. Med den här lilla guiden tjatar vi på dig likt dina föräldrar gjorde när du var liten. Men vi har rätt i det vi säger – eller hur? Mer

 1. Planera i tid

  giphy-7

  Det kanske känns som evigheter tills det är mitten på juli och ni ska åka iväg. Men du vet hur det brukar bli – plötsligt är det bara en vecka kvar och nästan inget är fixat. Dessutom finns det i princip inga nackdelar med att börja tidigt.

 2. Dela upp fixandet (och var ärliga!)

  Se till att ingen behöver göra allt och var ärliga med vad ni kommer hinna med och inte. Det värsta som finns är när någon inte berättat att det kört ihop sig och ingen annan fått en chans att hjälpa till och åtgärda problemet. Då står man där på avresedagen och en viktig del av resan är inte fixad. Det är alltid bäst att vara helt öppen och prata när saker går snett – då kan ni hjälpas åt att lösa det också!

 3. Boka i tid (del 1)

  Ju längre ni väntar på att boka tåget eller flyget, desto dyrare blir det. Det vet du ju såklart redan och vi låter säkert bara tjatiga. Men det är inte mindre sant för det… Eller hur?

 4. Boka i tid (del 2)

  Biljetter till konserter och festivaler kommer ta slut, hotell och vandrarhem kommer bli fullbokade. You know the drill – boka allt sånt i tid och se punkt 2.

 5. Var realistiska

  När ni börjar tänka på vad ni ska göra i sommar blir det ofta storslagna planer som blir allt mer övermäktiga ju närmare ledigheten rör sig eftersom ni troligtvis inte följt instruktionerna i punkt 1. Det är ju roligare att faktiskt göra något över huvud taget även om det är en lite mindre resa eller aktivitet än att inte göra något alls eftersom det blev för mycket att fixa med.

 6. Tänk på kostnaderna

  giphy-8
  Att resa är dyrt och det gäller att ha sparat ihop tillräckligt för att kunna göra allt det där du vill göra på resmålet. När det gäller att spara ihop pengar till sommarens resa så är du nog redan lite sent ute om du inte börjat än. Det är också viktigt att respektera att alla i ditt kompisgäng kanske inte har lika mycket pengar att bränna i sommar. Respektera varandras budgetar och pressa inte någon att spendera mer pengar än vad hen har råd med.

  Det här hänger ihop lite med punkt 5. Hellre att ni åker iväg på en liten aktivitet med hela gänget som alla har råd med än att åka iväg på en långresa som bara några av er har råd med och kan följa med på. Inte sant?