in

En bar där män inte får ragga på kvinnor? Nu finns det!

bar utan ragg

En bar där kvinnor kan umgås utan att bli raggade på av otrevliga och tjatiga män? Japp, det är nu verklighet i Australien. Mer

En bar med alldeles särskilda regler har öppnat i Canberre, Australien. Baren heter ”Maple Bar” och i reglerna som alla gäster får ta del av står det bland annat män inte får göra närmanden på kvinnor. Detta för att kvinnor ska kunna få vara i fred med sina kompisar och känna att de inte heller hela tiden blir uppraggade av män som stör.

creepy

Men regeln är inte huggen i sten. Barens ägare, Mr Kadinski, säger till Daily Mail att barpersonalen självklart inte kommer stoppa män som på ett trevligt och vänligt sätt försöker bjuda en kvinna på en drink, så länge det ser ut som att kvinnan är intresserad. Däremot ställs det krav på att män som besöker baren i de fall de faktiskt pratar med kvinnor ska tilltala dem som de hade tilltalat sina egna mammor.

Som kvinna i dag är det svårt att gå ut och roa sig på krogar, barer och klubbar utan att få oönskade inviter, så det är inte svårt att förstå att en bar likt ”Maple Bar” nu har öppnat. Men vi undrar om det verkligen kommer funka? Det återstår att se, och vi hoppas på att ett liknande koncept snart går att testa i Sverige också!