in

Eleanor blev tillagd i sexistisk gruppchatt – killar skrev att de skulle kasta henne på sängen

eleanor stor

Tänk dig att bli tillagd i en gruppchatt där flera killar pratar om hur de ska få dig att ha sex med dem, och hur de vill använda dig som ”cykel”. Det var precis det som hände Eleanor Henry. Mer

Eleanor Henry, 22, blev av misstag tillagd i en gruppchatt där hennes skolkamrater pratade otroligt sexistiskt om henne.

chat-1

chat-2

Killarna upptäckte snabbt sitt misstag och tog bort Eleanor från chatten, utan att fatta att hon fortfarande kunde läsa allt de skrivit innan.

 

chat-3

chat-4

[adSpace placement=”auto”]

chat-5

chat-6

 

Eleanor lät dock inte killarna komma undan utan printscreenade och gjorde det enda rätta – lade ut allt på Facebook.

 

chat-7

Detta är alltså folk hon går i skolan med. Det är killar hon kan råka springa på i korridoren. Så här sa Eleanor till Daily Mail Australia:

– Bortsett från chatten har jag aldrig haft kontakt med dem. De andra två killarna i chatten har jag aldrig träffat i hela mitt liv. Efter att jag började få alla meddelandena… Jag mådde riktigt illa, till och med så att jag behövde dra igen gardinerna och gömma mig under mitt täcke. Efter att jag pratade med min syster började jag dock känna mig mer arg och mer passionerad att frammana förändring. Men från början, vilket är väldigt olikt mig, kände jag mig smutsig, jag skämdes och jag kände mig så, så kränkt. Och det resulterade i att jag bestämde mig för att lägga ut alla screenshots offentligt eftersom att jag inte tycker att det är okej att denna kulturen vidhålls.

[adSpace placement=”auto”]

bild-eleanor

Efter att Eleanor lade ut chatten på Facebook bestämde sig en av killarna att höra av sig för att ”dela med sig av hur han såg på saken”.

chat-8

chat-9

chat-10

Eleanor was not having it utan visade att hon är stark och stod på sig. Heja!

Hon har valt att inte gå ut med killarnas namn och hänga ut dem offentlig, utan är mer intresserad av att uppmärksamma problemet om jämställdhet.

– Jag vill att folk ska förstå att sådant här inte kan avfärdas med att ”boys will be boys”, säger Eleanor.

Yaaas – slay girl, säger vi!