in

Du måste se Sallys tolkning av Frans ”If I were sorry” – så fin version!

Sally sjunger Frans "If I were sorry"

Frans var den solklara vinnaren i årets Melodifestival med låten ”If I were sorry”. Nu har 19-åriga Sally Tischkewitz gjort en egen version av vinnarlåten och den är sååå bra! Mer

Nedräkningen till Eurovision Song Contest har börjat! Eftersom Måns Zelmerlöw vann förra årets ESC med låten ”Heroes” är det Sverige som är värdland för årets Eurovision Song Contest. När man är värdland blir man direktkvalificerad till finalen, så delfinalerna den 10:e och 12:e maj behöver Frans inte vara nervös för. Han kan samla krafter till den 14:e maj då finalen i Eurovision går av stapeln i Stockholm.

Årets vinnarlåt ”If i were sorry” har spelats flitigt sedan Frans vann Melodifestivalen den 12 mars. En person som har lyssnat på låten många gånger är Sally Tischkewitz, 19 år. Hon har till och med gjort en egen cover på låten som vi fullkomligt älskar! Lyssna på den här:

Vi bestämde oss för att kontakta henne för att ta reda på lite mer om denna skönsjungande person.

Sally_Hej Sally! Hur är läget?
Det är bara bra med mig, tackar som frågar.

Vem är du?
– Jag tog studenten förra året från Kunskapsgymnasiet i Västerås och bor hemma för tillfället. Pluggar eller jobbar inte utan satsar helt på musiken och Youtube. Jag har många intressen, till exempel att skriva, måla och läsa. Men det största just nu är nog musiken och att göra illustrationer. Jag gillar att måla porträttbilder av tjejer av någon anledning, har fastnat rejält för det. Sen älskar jag verkligen att skriva egna låtar!

Hur länge har du hållit på med musik?
– Jag började hålla på med musik i början av gymnasiet när jag fick en ukulele i födelsedagspresent! Sen dess har sången och låtskrivandet utvecklats. Jag har alltid sjungit men inte alltid kunnat sjunga, haha! Bara för något år sedan var jag så pass nervös att jag inte vågade spela upp min musik inför min familj, men nu vågar jag mycket mer. Att jobba med musik skulle nog vara lite av en dröm!

[adSpace placement=”manual”]

Hur kom du över nervositeten?
– Jag utsatte mig för det som gjorde mig nervös lite i taget. Jag spelade en låt för mamma först och sen spelade jag låten för några fler. Efter det spelade jag in låten, och till slut hamnade låten uppe på youtube för alla att se! I början när jag laddade upp musik var jag jättenervös, men ju längre tiden gick desto mindre nervös blev jag – och nu finns det knappt någon nervositet kvar!

Vilket bra nervositets-tips! Hur känns det att få uppmärksamhet kring låten nu?
– Det känns väldigt spännande! För några år sedan hade det nog gjort mig lite rädd också men nu blir jag bara exalterad och superglad att folk verkar gilla min version!

Hur kom det sig att du gjorde en cover på just Frans låt?
– Jag valde att göra en cover på Frans låt eftersom det hade varit lite av en snackis att han förmodligen skulle vinna så jag tänkte lite taktiskt faktiskt. Men sen är det också en väldigt skön låt som jag ville göra en egen tolkning av! Men den jag hejade på mest i finalen var faktiskt Lisa Ajax. Hennes låt fastnade i huvudet på direkten och satt där ett bra tag!

Om du kunde; vad skulle du säga till Frans inför finalen den 14 maj?
– Till Frans skulle jag vilja säga ett stort lycka till, och hoppas att han verkligen har kul på scen!