in

”Du borde inte sporta för du är tjej” – här är filmen ALLA borde se

puff always

I den nya reklamen ”Keep playing”, en del av Always-kampanjen ”#likeagirl”, sätts ord på precis det där som många av oss tjejer har gått igenom. Varför kan vi inte bara få springa tills svetten rinner och kämpa tills vi får blodsmak i munnen UTAN att någon ska ifrågasätta det och få oss att känna oss obekväma? Mer

Kommentarerna som tjejerna i den här filmen har fått är så mycket igenkänning! Varför skulle det vara negativt att kasta en boll ”som en tjej”? Eller varför skulle det finnas vissa sporter som inte passar tjejer alls?

Många killar har sagt att jag inte kan spela rugby, eftersom jag är tjej.

7 av 10 tjejer upplever att de inte känner sig hemma inom sport. Därför är det inte så konstigt att över hälften av alla tjejer slutar att sporta i puberteten. I en period när självförtroendet svajar och man samtidigt försöker leva upp till alla förväntningar som finns behövs sporten som mest.

En amerikansk studie visar att tjejer mellan 18 och 24 år har dubbelt så stor chans att ha ett bra självförtroende om de sportar regelbundet jämfört med de som inte sportar alls. Med reklamfilmen vill Always få samhället att ta tag i problemet att tjejer slutar att sporta. Det borde nästan vara olagligt för andra människor att få det som du älskar att kännas fel?

Vi måste vara ”tjejiga” och tycka om vissa saker.

Videon ”Keep playing” är en del av Always hyllade #LikeAGirl-kampanj som VeckoRevyn tidigare har skrivit om här.