in

Så enkelt gör du en egen stor chunky knit-filt

chunky knit filt
Bildkälla: Seyi Ariyo / Unsplash

Tänk att krypa upp i soffan med en kopp te, bästa serien på Netflix och en varm, mysig och megastor filt. Mysets mys! Mer

För några år sedan fullkomligt exploderade Pinterest och Instagram av gigantiska filtar som låg slängda på soffan eller sängen, ja, vissa använde dem till och med som mattor. Men eftersom filtarna kostar drygt 4000 kronor är det kanske inte så lockande att köpa en. Bra, eftersom det går lika fint att sticka en själv!

View this post on Instagram

A good morning ☀️ Photo by @alabasterfox

A post shared by Ohhio (@ohhio) on

Här är allt du behöver för att sticka en chunky knit-filt

För att sticka en megastor filt behöver du såklart stickor och garn. Stickorna ska vara ungefär 6-7 cm i diameter, inte direkt som små vanliga garnstickor alltså. Gå till din närmaste trävarubutik för att få hjälp med att såga och slipa till dina stickor. Och sedan behöver du garn såklart!

Hur stickar man en stor chunky knit-filt?

Sedan är det bara att sticka som vanligt! Lägg upp så många maskor du vill ha, och sätt igång. Om du vill ha en bredare filt än vad det finns plats för maskor kan du sticka flera olika rader, och sedan sy ihop dem så de bildar en filt. Om du vill leka med rätsida och avigsida är det såklart också bara att köra, fantasin sätter gränser som bekant. Om du är en van stickare kan du ha filten klar på bara fyra timmar!

Här nedan kan du även se en video på hur man ska göra när man stickar sin filt.

Lycka till!

Av: Fridah Johansson och Frida Olheden