in

Det här gör dig riktigt arg – enligt ditt stjärntecken

arg stjarntecken
Mario Azzi / Unsplash

Att bli ignorerad, att kompromissa eller att utsättas för överraskningar? Vad gör enligt ditt stjärntecken dig arg? Mer

Vi alla har vårt stjärntecken vi föddes i, vilket är baserat på var solen befann sig när vi föddes. Men vi har också vårt måntecken, Venustecken och Marstecken till exempel. Vårt Marstecken kan bland annat berätta för oss vad som motiverar oss och hur vi är i sängen. Men allra mest märker vi av vårt Marstecken när man är irriterad, arg och förbannad. Mars bestämmer vad vi ogillar, och bestämmer hur vi reagerar på dessa saker.

Refinery29 listade tillsammans med astrologen Annie Heese vad som gör en arg beroende på sitt Marstecken. Om du inte vet vad ditt Marstecken är kan du ta reda på det här.

Väduren

Detta gör dig arg: Att inte få din vilja igenom, bli ignorerad och att dela med dig av saker. Det är inte meningen att få dig att låta barnslig, men som första tecknet i zodiaken så har Väduren ett rykte om sig att vara det yngsta syskonet.

Så hanterar du det: Det gör du inte. Istället för att ge dig själv tid till att bearbeta din ilska så tenderar du att agera direkt. Du brukar säga exakt hur arg och irriterad du är, ofta direkt till personen som fick dig att känna sig så.

Oxen

Detta gör dig arg: Oxar är de striktaste i zodiaken, och nåde den som förstör deras dagliga rutin.

Så hanterar du det: Istället för att försöka lösa situationen på ett rimligt sätt kör du all in. Om någon exempelvis försöker få dig att skynda på så segar du dig extra mycket tills personen lämnar dig ifred.

Tvillingarna

Detta gör dig arg: Brist på variation, bli tillsagd vad du ska göra och behöva hänga med tysta människor är tre saker Tvillingarna verkligen inte gillar.

Så hanterar du det: Tvillingarna är kända för att säga vad de tänker och vara ärliga, men trots det är det svårt för dig att uttrycka din ilska. Ofta försöker Tvillingar att hålla inne på sina känslor. Om det tillslut blir för mycket kommer en Tvilling lätta på trycket genom små utbrott istället för ett stort.

Kräftan

Detta gör dig arg: Att känna att du inte har kontroll, särskilt när det kommer till sånt som verkligen berör dig.

Så hanterar du det: Om det var en sport att vara passiv aggressiv hade du vunnit varje gång, Kräftan. När väl någon hamnar på din dåliga sida kan de förvänta sig en kall axel och en del kommentarer från dig.

Lejonet

Detta gör dig arg: Precis som Vädurar hatar Lejon att bli ignorerad. Den värsta förolämpningen du kan få är att få dina idéer dissade, speciellt runt andra människor.

Så hanterar du det: Lejon tar ingenting diskret utan ställer alltid till med drama. Du ser till att alla får reda på vad som hänt dig, oavsett om det är i en gruppchatt med dina vänner eller om du konfronterar hen som gjort dig arg inför publik.

Jungfrun

Detta gör dig arg: Jungfrun har svårt att hantera ledig tid. Du är som mest arg när någon säger till dig att ”det är okej att slappna av”.

Så hanterar du det: En arg jungfru är en ovanlig syn. Du älskar att vara på gång, så varför skulle du bry dig om att hänga kvar i dina känslor? Men när du väl blir arg är du effektiv, som med allt annat. Du klagar och kritiserar snabbt för att sedan gå vidare.

Vågen

Detta gör dig arg: Orättvisa är något som får igång dig rejält.

Så hanterar du det: Du har svårt att ventilera din ilska. Du vill inte att någon ska tro att hen har gjort dig upprörd. Du är tyst i stunden men hittar sedan andra, ibland ohälsosamma sätt, att hantera din ilska senare.

Skorpionen

Detta gör dig arg: Att kompromissa. Du kommer inte erkänna att du hatar att göra det, men du kommer heller aldrig glömma projektet som inte blev helt perfekt.

Så hanterar du det: När du är med personen som gjorde dig arg är du lugn och cool som is, men när du är ensam grubblar du över vad som hänt. Länge.

Skytten

Detta gör dig arg: Meningsskiljaktigheter och när någon får dig att se ut som om att du inte vet vad du gör.

Så hanterar du det: Du blir ganska känslig när du är upprörd, Skytten, vilket kan leda till att du blir väldigt småaktig. När dina känslor är sårade är allt tillåtet.

Stenbocken

Detta gör dig arg: Alla sorters överraskningar. Det spelar ingen roll om det är en fest eller ett försenat tåg. Om det inte stod i din kalender är det bara en sak till du behöver ta itu med.

Så hanterar du det: Du behöver ha kontroll, så det spelar ingen roll vad du behöver göra. Även om din första instinkt är att bli förbannad så hanterar du det tills du kan återgå till ditt schema.

Vattumannen

Detta gör dig arg: Vattumannen är en rebell. Om du inte har ett system att bråka med hittar du på något.

Så hanterar du det: Om du måste göra något du inte alls vill kommer du på alla möjliga ursäkter för att slippa. Du kanske spelar dum, är långsam eller helt enkelt ”glömmer” att du skulle göra det.

Fiskarna

Detta gör dig arg: När dina visioner går i kras.

Så hanterar du det: Fiskarna är typ allergiska mot konfrontationer. Istället för att ställa till med någon så distanserar du dig från situationen tills du har lugnat ner dig, vilket oftast går ganska snabbt ändå.