in

Ny forskning visar: Det yngsta syskonet är roligast

syskon

Det är som vi alltid anat – det är skillnad på yngre och äldre syskons personlighet! Enligt en undersökning är det yngsta syskonet i en syskonskara oftast det roligaste. Det äldsta syskonet å andra sidan tar större ansvar, enligt undersökningen.

Mer

Enligt studien som genomförts av marknadsundersökningsföretaget YouGov i Storbritannien, kan man se en tydlig skillnad i personlighet mellan syskon, skriver brittiska Metro. Hela 46 procent av de yngre syskonen anser sig vara roligare, mer avslappnade och mer utåtriktade än sina äldre syskon. Medan endast 36 procent av de äldre syskonen känner sig roligast.

De äldre syskonen anser sig däremot vara både mer framgångsrika och mer ansvarsfulla än sina yngre syskon – hela 54 procent av de tillfrågade äldre syskonen i undersökningen känner sig mest ansvarsfulla. Detta tror forskarna kan bero på att föräldrarna flyttar sitt fokus till de yngre syskonen när ett nytt barn föds i familjen. Något som tvingar de äldre syskonen att ta större ansvar för sig själva. Äldre syskon känner sig dessutom mer organiserade och bättre på att prioritera i sina liv, medan yngre syskon troligtvis känner sig favoriserade av sina föräldrar.

Vilket syskon i syskonskaran är du? Håller du med? (Jag är yngst och håller definitivt med!)

Vill du läsa mer sånt här? Följ Veckorevyn på Facebook!

ylva