in

Det här ska du äta för att få en gladare vagina

vagina dragare

För att din vagina ska må bra och trivas så är det mycket som spelar in. Hygien, sjukdomar och mat. Ja, mat påverkar vår vagina mer än vi tror! Och vi vet precis vad du ska äta för att behålla din vagina glad. Mer

För att behålla din vaginas hälsa så finns det ett superlätt knep: ät mer fiber. I alla fall om man ska tro doktor Jen Gunter. Hon förklarar att fibrer är bra för att förhindra förstoppning, men att det också ger in positiv inverkan på underlivet!

– Förstoppning är dåligt för din vagina också, säger hon till Refinery29 och förklarar att man ofta ”anstränger sig” när man går på toa och är förstoppad.

Det är dåligt för ditt bäckenbotten och kan orsaka muskelspasmer och leda till smärta i ditt bäcken och smärta under sex. Och fibrer hjälper då till att förhindra allt detta. Det gör bajset mjukare vilket gör att det passerar lättare.

Fibrer kan också motverkar infektioner
Förutom att fibrer är bra för din vagina så kan det också hjälpa till med att motverka infektioner. Dr. Gunter berättar att bra bakterier, som avvärjer infektioner, har hittats i våra tarmar och är en indikation på att det vi äter kan påverka vår vaginas hälsa. Och det är tack vare fiber som dessa goda bakterier växer från första början.

– Om fibrer kan hjälpa till att föda bra bakterier i tarmen så kan det hjälpa vår vagina, säger Dr. Gunter.

Så, mer fibrer åt folket och vaginor alltså!

Fiber finns bland annat i hallon, avokado, havregryn och linfrön!
Psst, ni har väl inte missat 16 saker du inte visste om din vagina?