in ,

Det här sjuka gratishacket ger mer minne på din Iphone (det funkar faktiskt!)

Vill du få mer utrymme på din Iphone gratis? Här är det smartaste hacket

Hur ofta vill man ha mer utrymme på sin Iphone? Svar: varje eviga dag. Nu har folk kommit på ett ganska märkligt hack som kan frigöra minne på din telefon utan att någonting viktigt försvinner. Och det bästa av allt? Det är helt gratis! Mer

Finns det något värre än när man precis ska ta världens bästa selfie och Iphonen bara ”Sorry, minnet fullt”? Alltså jo, det finns en miljard grejer som är värre egentligen, men det är ändå fett störigt!

Nu har det dock kommit ett ganska märkligt Iphone-hack som kan frigöra minne på din telefon! Dagens Nyheter har testat hacket på flera Iphone-modeller, men uppger att vissa som använder äldre operativsystem än det senaste (IOS 9), kan behöva betala hyran i hacket som snart kommer att nämnas.

Se alltså till att du har den senaste uppdateringen innan du testar hacket! Det gör du genom att klicka Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.

Nu kör vi!

Iphonehack steg 1: Starta om din Iphone

Det är alltid bäst att göra hacks med en pigg telefon, så starta om telefonen innan du börjar.

Iphonehack steg 2: Kolla ditt utrymme

Se efter hur mycket minne du har tillgängligt genom att klicka Inställningar > Allmänt > Om… och titta under Tillgängligt.
Såhär får du mer utrymme på din Iphone helt gratis!

Iphonehack steg 3: Öppna Itunes Store

Nu ska du öppna Itunes Store, alltså inte App store, utan appen där du kan hyra film och musik. Om du inte hittar Itunes Store på telefonen kan du söka upp den i App Store.

"Hong Kong, China - November 11, 2011: iPhone 4s screen closeup with iTunes and App Store. iPhone 4s is the fifth generation of Apple smartphone."

Iphonehack steg 4: Leta upp en film

Leta upp en riktigt lång och stor film (mätt i gigabyte) i Itunes store. Nu är det superviktigt att filmen är mycket större än ditt lediga minne, annars kan du faktiskt behöva betala för att hyra filmen vilket inte är tanken med det här gratishacket.
Leta upp en film, gärna i HD, och var alltså noga med att kolla storleken under information. Vi testar att ladda hem ”Star Wars – The force awakens” som är i HD och hela 5,99 GB. Filmen är alltså mycket större än vad min telefon klarar av att ladda hem.
Det här Iphonehacket ger dig mer utrymme på telefonen - helt gratis!

[adSpace placement=”auto”]

Iphonehack steg 5: ”Hyr” filmen

Nu klickar du på hyr-knappen så att processen med att ladda hem filmen försöks sättas igång. OBS: om telefonen ber dig att fylla i ditt lösenord – gör inte det, då kan det faktiskt bli så att du hyr filmen.

Iphoneknepet som ger mer plats på din telefon - och är helt gratis!

Efter att telefonen har laddat ett tag får du en popup som säger att lagringsutrymmet inte räcker, då klickar du på Inställningar i den popup:en.
Det här smarta knepet ger mer utrymme på din Iphone - helt gratis!

Iphonehack steg 6: Kolla utrymmet igen

Nu hamnar du i Inställningar igen, och HURRA, troligtvis har du nu fått mer utrymme på telefonen! Jag gick från 688 MB till hela 3,2 GB!
Det här Iphonehacket ger din telefon mer space och kostar ingenting!

Nu kan du upprepa hela proceduren om du vill, det kan öka utrymmet ännu mer. Varför det här knepet fungerar verkar ingen riktigt veta. På sajten Reddit finns en teori om att Iphonen försöker rensa bland tillfälliga filer för att göra plats åt filmen, och när det inte går har telefonen ändå tagit bort filer som du inte behöver.

Ps!
För mig fungerade det här hacket utan att jag behövde betala en enda krona, men jag kan inte lova att det funkar exakt likadant på din Iphone. Var noga med att du har den senaste systemuppdateringen, att filmen du ”vill hyra” är mycket större än ditt lediga minne och att inte klicka i ditt lösenord så borde det funka. Lycka till!